Σε εξέλιξη η συνάντηση Βενιζέλου - Σημίτη

Σε εξέλιξη η συνάντηση Βενιζέλου - Σημίτη

Μετά τη διαφωνία ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη

Σε εξέλιξη η συνάντηση Βενιζέλου - Σημίτη
Σε θετικότερα αποτελέσματα από αυτή της συνάντησης που είχε την Πέμπτη με το πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου προσδοκά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα στο γραφείο του στη Βουλή με τον επίσης πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη.

Σε κάθε περίπτωση οι σχέσεις των δύο ανδρών απέχουν κατά πολύ από αυτή των κ.κ. Βενιζέλου και Παπανδρέου όπως διεφάνη και από την παρουσία και από την ομιλία του Κώστα Σημίτη στην εκδήλωση στο Ζάππειο για την επέτειο ίδρυσης του κόμματος που ακολούθησε την επεισοδιακή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχη εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου.

Και στη συνάντηση με τον Κώστα Σημίτη στο τραπέζι θα βρεθούν όλα τα επίμαχα ζητήματα που απασχολούν τόσο τη χώρα όσο και το κόμμα.

Κλείσιμο


Τελείως διαφορετικό ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου την Πέμπτη στο υπουργείο Εξωτερικών παρά την αρχικά θετική εικόνα που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το στίγμα της διαφωνίας περιέγραψαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σύμφωνα με τους οποίους ο κ. Παπανδρέου «επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος». Επίσης ανέφεραν πως την πρότασή του για το μέλλον του κόμματος ο πρώην πρωθυπουργός θα τις αποστείλει και γραπτώς στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Έμμεσο ήταν το σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη η οποία στην ανακοίνωση που ακολούθησε προέταξε το θέμα της ενότητας του κόμματος και της παράταξης σημειώνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος «θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που διασφαλίζουν την ενότητα και αξιοπιστία και ενισχύουν την εκλογική επιρροή του Κινήματος και της Παράταξης».

Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Βενιζέλος περιμένει τις γραπτές απόψεις του κ. Παπανδρέου για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, της Παράταξης και πρωτίστως της χώρας και θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες συμβολές που - παρά τις επιμέρους απόψεις - συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης και σε ένα ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης