Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλη την Κύπρο

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλη την Κύπρο

Στην Ανατολική Μεσόγειο δυνητικά υπάρχει φυσικό αέριο, είπε - «Όπως λέμε ότι το φυσικό αέριο του Ιράκ ανήκει σε όλο το Ιράκ, το ίδιο πρέπει να πούμε και για την Κύπρο»

Τούρκος υπουργός Ενέργειας: Το φυσικό αέριο ανήκει σε όλη την Κύπρο
Ο χρόνος θα είναι το καλύτερο φάρμακο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, αναφερόμενος στη μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου μέσω Τουρκίας ή Ελλάδας.

Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής για την Ενέργεια και την Οικονομία του Ατλαντικού Συμβουλίου, ο Τούρκος υπουργός είπε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο δυνητικά υπάρχει φυσικό αέριο. "Αναφερόμαστε σε φυσικό αέριο του οποίου τα έσοδα ανήκουν σε ολόκληρο τον λαό της Κύπρου. Όπως συμβαίνει και σε άλλα διεθνή επίπεδα, θα πρέπει παντού να είμαστε συνεπείς.

Όπως λέμε ότι το φυσικό αέριο του Ιράκ ανήκει σε όλο το Ιράκ, το ίδιο πρέπει να πούμε και για την Κύπρο", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Κλείσιμο
Ο Τανέρ Γιλντίζ ανέφερε ακόμη ότι τα προγράμματα δισεκατομμυρίων λειτουργούν με το νόμο της έλξης, προσθέτοντας ότι "με βάση αυτό, όποιο πρόγραμμα είναι περισσότερο οικονομικό, αυτό ακολουθείται". "Όσοι γνωρίζουν το θέμα σε σχέση με τη μεταφορά, γνωρίζουν και ποιο είναι το πιο οικονομικό μεταξύ της μεταφοράς από την Ελλάδα μέσω της νότιας Κύπρου στην Ευρώπη και της μεταφοράς από τη βόρεια Κύπρο μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη. 

Πιστεύω ότι ο χρόνος θα είναι ένα καλό φάρμακο και αυτός ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ του σωστότερου προγράμματος", είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Έρνεστ Μονίζ δήλωσε πως η άποψή τους είναι ότι το συνολικό εισόδημα από το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου ανήκει σε όλη την Κύπρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης