Σταθάκης: Εκλογές ανεξάρτητα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σταθάκης: Εκλογές ανεξάρτητα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

«Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου»

Σταθάκης: Εκλογές ανεξάρτητα από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Σε διευκρινίσεις για τα όσα είπε το πρωί της Πέμπτης για το θέμα των εκλογών και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης ο οποίος  τονίζει ότι η δήλωση που έκανε «αφορά στην αναγκαιότητα η κυβέρνηση να συναινέσει στη διενέργεια βουλευτικών εκλογών την άνοιξη».

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μόνο τότε μπορεί να προκύψει με συναινετικές διαδικασίες, με βάση τους νέους πραγματικούς πολιτικούς συσχετισμούς.

Νωρίτερα, μιλώντας στο Real Fm, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης ανάπτυξης του κόμματος πρότεινε τον χρονικό προσδιορισμό των βουλευτικών εκλογών ανεξάρτητα από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως «είναι μία συναινετική λύση η οποία θα απεμπλέξει το σύστημα, θα διευκολύνει, θα δώσει λύση στο πολιτικό αδιέξοδο που υπάρχει αυτή τη στιγμή».

Κλείσιμο
Ο κ. Σταθάκης συνέχισε: «Φαντάζομαι ότι ανεξάρτητα από το εάν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν, αν θα βρεθούν ή όχι οι 180, νομίζω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απόφαση να οριοθετήσει τις εκλογές και να έρθει σε μία συμφωνία η οποία θα ορίζει την ημέρα των εκλογών και θα απεμπλέκει το πρόβλημα αυτό από την εκλογή προέδρου».

Στην ερώτηση πότε θα οριοθετούσε χρονικά αυτή την πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: «Την άνοιξη, λίγο πριν, λίγο μετά, να πάμε σε εκλογές και να συμφωνήσουμε» τόνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Σταθάκης εκτίμησε πως «ο σχεδιασμός θα αποτύχει, θα πέσει στα βράχια», τονίζοντας πως «κάποια μέτρα θα πάνε μετά τις εκλογές του ΠτΔ και θα προστεθούν στην πιστοληπτική γραμμή».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης