Επίθεση Άκη στον συνήγορο Ζήγρα: «Είσαι πρακτοράκι και γελοίος»

Επίθεση Άκη στον συνήγορο Ζήγρα: «Είσαι πρακτοράκι και γελοίος»

«Ή θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερο» είπε στο δικαστήριο ένας κ των συνηγόρων του πρώην υπουργού - Ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα παρενέβη λέγοντας: «Τι να κάνει να φύγει; να κάτσει εδώ να δικαστεί... να λάμψει η αλήθεια»

Επίθεση Άκη στον συνήγορο Ζήγρα: «Είσαι πρακτοράκι και γελοίος»
Για τις 18 Νοεμβρίου διεκόπη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλο, οποίος σε πρώτο βαθμό έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ήταν σύντομη και κατά τη διάρκειά της σημειώθηκε ένταση μεταξύ του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Στέλιου Γκαρίπη συνηγόρου του Νίκου Ζήγρα.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού και συγκεκριμένα ο Λ. Κοτσαλής υπέβαλαν στο δικαστήριο ένσταση σύμφωνα με την οποία έχει παραγραφεί - δυνάμει του άρθρου 86 παρ. 3 β του Συντάγματος - το αδίκημα για τον Άκη Τσοχατζόπουλου και έχει παύσει η ποινική δίωξη μόνο ως προς το πρόσωπό του.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως αν η ένσταση γίνει τελικώς δεκτή από το δικαστήριο – η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε πάντως την απόρριψή της – τότε θα πάψει η ποινική δίωξη για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και η δίκη θα συνεχιστεί μόνο για τους υπολοίπους κατηγορούμενους.

«Ή θα παρανομήσετε, ή θα αφήσετε τον Τσοχατζόπουλο να φύγει ελεύθερο» είπε στο δικαστήριο ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Ι. Παγορόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα. «Τι να κάνει να φύγει; να κάτσει εδώ να δικαστεί... να λάμψει η αλήθεια» είπε ο κ. Γκαρίπης.

Τότε, παρενέβη ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Γκαρίπη «πρακτοράκι» και «γελοίο».

Στην αγόρευσή του πάντως ο συνήγορος του Ν. Ζήγρα, τόνισε μεταξύ άλλων πως το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος οδηγεί στην ατιμωρησία των υπουργών. Κάλεσε δε το δικαστήριο να μην κάνει δεκτή τη σχετική ένταση που υπέβαλλε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού λόγω αντισυνταγματικότητας. 

Το δικαστήριο θα αποφανθεί επί της ένστασης στην ερχόμενη συνεδρίασή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης