ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος Πρόεδρος να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή

ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος Πρόεδρος να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή

Απορρίπτεται από την ηγετική ομάδα της Χ. Τρικούπη η πρόταση Τσίπρα για συμφωνία για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας από νέα Βουλή

ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος Πρόεδρος να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή
Την άποψη ότι η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να γίνει από την παρούσα Βουλή και όχι από τη νέα, μετά από την προκήρυξη εθνικών εκλογών, εξέφρασαν στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κάρολο Παπούλια. Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα  προ εκλογών συμφωνίας για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος όμως θα εκλεγεί από νέα Βουλή,  απορρίπτεται από την ηγετική ομάδα του δεύτερου κυβερνητικού κόμματος.  

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Προεδρικό Μέγαρο σημειώνεται πως «ο κ. Τσίπρας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές και μικροπολιτικές του σκοπιμότητες δεν διστάζει να απαξιώσει και να υποτιμήσει τη συνταγματική νομιμότητα και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή». Επαναλαμβάνεται, δε, η πάγια άποψη του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και άλλων στελεχών στη Χαριλάου Τρικούπη ότι «η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά Εθνική Σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομική της ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία».
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχολίασε τις συναντήσεις των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων με τον κ. Παπούλια λέγοντας πως αυτές είναι θετικές «αν καταλήξουν σε μια συνεννόηση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, αν από εδώ και πέρα δεν διαταραχθεί η πορεία της χώρας και η σταθερότητά της και αν υπάρξει μια συνεννόηση μίνιμουμ όπως για παράδειγμα στο χρέος που είναι ένα ζωτικό θέμα για το μέλλον της Ελλάδας».
 
Ο κ. Καρύδης επανέφερε την πρόταση από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη για τη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης. Αντί γι’ αυτό, είπε ο κ. Καρύδης, «ο καθένας προσπαθεί μέσα από επικοινωνιακά τρικ να δημιουργήσει πάλι ένα κλίμα που αντί να φέρει συνεννόηση, καλλιεργεί έναν τεχνητό διπολισμό που καταστρέφει οποιαδήποτε συνεννόηση». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης