Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

-ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛΛ τάχθηκαν υπέρ της ρύθμισης - «Παρών» από ΣΥΡΙΖΑ

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Βουλή η κυβερνητική τροπολογία που επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Υπερ της ρύθμισης χωρίς επιφυλάξεις ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενώ ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι στηρίζουν την τροπολογία εκφράζουν όμως επιφυλάξεις για το αν θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το εκρηκτικό πρόβλημα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώθηκε «ΠΑΡΩΝ» επισημαίνοντας ωστόσο ότι εάν είχαν την δυνατότητα θα καταψήφισαν την διάταξη της τροπολογίας που προβλέπει επέκταση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το 2016 ενώ από το ΚΚΕ και τη Χ.Α. ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομιών Γκίκας Χαρδούβελης άνοιξε «παράθυρο» ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων και σε όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους από την 1η Οκτωβρίου και μετά, αν και εφόσον όμως ζητήσουν για αυτές να μπουν στην «πάγια» ρύθμιση με τις 12 δόσεις.

Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ακόμη κι αυτοί που δεν θα πληρώσουν τις τρέχουσες οφειλές του Οκτωβρίου και μετά, μέχρι να καταθέσουν την αίτησή τους. Αρκεί οι οφειλέτες να υποβάλουν πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, μέχρι τις 31 Μαρτίου, άλλη αίτηση για ρύθμιση με 12 δόσεις για τις νέες οφειλές που δημιουργούνται. «Σημειώνω, επίσης, ότι οι φορολογικές οφειλές μετά την 1η Οκτωβρίου μπορούν να μπουν και αυτές σε ρύθμιση.

Οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης θα καθοριστούν σύντομα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών από το βήμα της Βουλής.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης