Η «Σαμπάχ» ρίχνει λάδι στη φωτιά: Για όλα φταίνε οι Ελληνοκύπριοι

Η «Σαμπάχ» ρίχνει λάδι στη φωτιά: Για όλα φταίνε οι Ελληνοκύπριοι

«Οι Κύπριοι έσπασαν τη συμφωνία κυρίων και κάνουν έρευνες πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις επανένωσης» - «Επιδίδονται σε στρατιωτικές μανούβρες στις οποίες μετέχουν η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ισραήλ»

Η «Σαμπάχ» ρίχνει λάδι στη φωτιά: Για όλα φταίνε οι Ελληνοκύπριοι
Λάδι στη φωτιά ρίχνει με άρθρο της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», όσον αφορά τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η «Σαμπάχ» μιλά σε έντονο τόνο για τη στάση της Κύπρου, ρίχνοντας το φταίξιμο για ότι συμβαίνει στους Ελληνοκύπριους.

«Οι Ελληνοκύπριοι το έκαναν ξανά! Είναι αποφασισμένοι να διακόψουν τις διαπραγματεύσεις για την μελλοντική κατάσταση του νησιού. Επαναφέρουν πάλι το επιχείρημα του 1960 που αναφέρει πω μετά την ενθοκάθαρση είχε ενσωματωθεί με την ηπειρωτική Ελλάδα. Τότε έκαναν σαμποτάζ στις διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα η τουρκική μειονότητα να αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους. Ακόμα και δολοφονίες συνέβησαν εκείνα τα χρόνια», τονίζει η αρθρογράφος Tulu Gümüştekin.

Κλείσιμο
Η Gümüştekin επαναλαμβάνει στο άρθρο της τις αιτιάσεις του Νταβούτογλου και των Τούρκων ότι το 1974 η ελληνική χούντα προσπάθησε να ανατρέψει τον Μακάριο και έτσι αναγκαστικά η Τουρκία οδηγήθηκε στην εισβολή και στη διχοτόμηση του νησιού.

«Μέχρι τώρα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έχουν γίνει πολλές διαπραγματεύσεις, αλλά όλες έχουν αποτύχει. Η διχοτόμηση δημιούργησε δύο διαφορετικούς λαούς που στην πραγματικότητα δεν επιθυμούν την ένωση. Η ελληνοκυπριακή πλευρά θέλει να διεθνοποιήσει το θέμα, τη στιγμή που η τουρκοκυπριακή θέλει να αφήσει τις δύο κοινότητες να βρουν μια λύση. Από το 1992 και μετά δηλητηριάζουν τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ και δυστυχώς η λογική της αναμονής που ακολούθησε ο Ντεκτάς έδωσε πόντους στην άλλη πλευρά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι «το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σε αντίθεση με τους τουρκοκύπριους που το δέχθηκαν με ενθουσιασμό. Η Ελλάδα από την μεριά της συνέχισε να απειλεί με βέτο αν δεν γίνει μέλος της ΕΕ η Κύπρος. Όπερ και εγένετο. Η Κύπρος έγινε τελικά ένα προβληματικό νησί, μια βάση των Ρώσων ολιγαρχών στη Μεσόγειο και έτσι οι Κύπριοι έχασαν κάθε κίνητρο για την επανένωση του νησιού και τώρα μετά τη χρεοκοπία της Κύπρου, έρχεται το θέμα των φυσικών πόρων που κανείς δεν ξέρει την έκτασή τους».

«Οι Κύπριοι έσπασαν τη συμφωνία κυρίων και κάνουν έρευνες πριν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις επανένωσης. Το πιο επικίνδυνο είναι ότι επιδίδονται σε στρατιωτικές μανούβρες στις οποίες μετέχουν η Ελλάδα, η Ρωσία και το Ισραήλ», καταλήγει το προκλητικό δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης