Επέβαλε το… νόμο της η Δούρου, ψηφίζοντας όμως τον προϋπολογισμό Σγουρού

Επέβαλε το… νόμο της η Δούρου, ψηφίζοντας όμως τον προϋπολογισμό Σγουρού

Η αξιωματική αντιπολίτευση πλέον της περιφέρειας έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από τις ανεπαίσθητες αλλαγές που επέφερε η κυρία Δούρου στο δικό της σχέδιο και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει θετική ψήφο

Επέβαλε το… νόμο της η Δούρου, ψηφίζοντας όμως τον προϋπολογισμό Σγουρού
Την τελευταία στιγμή απέφυγε την κρίση και περιόρισε τις αμφισβητήσεις η Ρένα Δούρου, σχετικά με τον προϋπολογισμό που προώθησε προς ψήφιση στο περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής.

Τελικά ο ελάχιστα αναμορφωμένος προϋπολογισμός, σε σχέση με εκείνον που είχε καταρτίσει ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ψηφίστηκε από το συμβούλιο, αλλά με… περίεργο τρόπο: Τον υπερψήφισε μεν η παράταξη της κυρίας Δούρου -καθώς η Φλώρα Νικολοδάκη που απειλούσε με διαφοροποίηση συντάχθηκε με τη γραμμή μετά την προειδοποίηση της Ρένας ότι θα την διαγράψει- αλλά και η παράταξη του… Γιάννη Σγουρού!

Η αξιωματική αντιπολίτευση πλέον της περιφέρειας έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από τις ανεπαίσθητες αλλαγές που επέφερε η κυρία Δούρου στο δικό της σχέδιο και έτσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει θετική ψήφο. Υπέρ τάχθηκε και ο Πέτρος Μαντούβαλος του ΛΑΟΣ!

Αντιθέτως, οι επιλογές της νέας περιφερειάρχη απογοήτευσαν όχι μόνο ένα μέρος της παράταξής της, έστω κι αν δεν σημειώθηκαν τελικά διαρροές, αλλά και εν δυνάμει συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά όλη την αριστερά στην περιφέρεια: καταψήφισε το ΚΚΕ, καταψήφισε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (δυνάμεις στις οποίες απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για αυριανές κυβερνητικές συμμαχίες), ενώ λευκό προτίμησε η παράταξη της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία έχει εκδηλώσει την πρόθεση να καταψηφίσει πρόεδρο Δημοκρατίας, δηλαδή να συνταχθεί με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  στον μείζονα πολιτικό στόχο να πέσει η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο! Καταψήφισε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος της ΝΔ.

Ο κ. Σγουρός επεσήμανε ότι πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που κινείται κατά 95% στα χνάρια της προηγούμενης διοίκησης, ενώ το τόνισε ότι ο προϋπολογισμός είναι ίδιος με αυτόν της προηγούμενης διοίκησης με κάποιες επιμέρους διαφορές, επιβεβαιώνοντας τον «αντιλαϊκό χαρακτήρα του».
Κλείσιμο

Το κύριο σημείο τριβής ήταν ο ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, την κατασκευή του οποίου έχει πολεμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, αλλά τώρα η κυρία Δούρου ενέταξε το σχετικό έργο στον προϋπολογισμό!

Για τις ελάχιστες αλλαγές που επέφερε στον προϋπολογισμό η κυρία Δούρου δικαιολογήθηκε επικαλούμενη τον ελάχιστο χρόνο που υπήρχε για ουσιαστικές παρεμβάσεις και διαβεβαίωσε ότι αυτές θα γίνουν σε τρεις μήνες, τον Ιανουάριο του 2015, όταν και προβλέπεται αναθεώρηση.

Η πιο σημαντική αλλαγή που έκανε τώρα η περιφερειάρχης είναι η αύξηση των κονδυλίων για την ανθρωπιστική βοήθεια από 1,9 εκατ. ευρώ σε 13,1 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης