Μητσοτάκης προς Μητρόπουλο: Μήπως θέλετε να κάνουμε προσλήψεις με εισοδηματικά κριτήρια;

Μητσοτάκης προς Μητρόπουλο: Μήπως θέλετε να κάνουμε προσλήψεις με εισοδηματικά κριτήρια;

Το 2004 μονιμοποιήθηκαν υπάλληλοι έχοντας συμπληρώσει 18 μήνες εργασίας και απολύονται σήμερα με 150 μήνες εργασίας, ανταπάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Άδωνις: Η ιδέα να μην τηρούνται οι νόμοι ανήκει στους Συριζοανθρώπους

Μητσοτάκης προς Μητρόπουλο: Μήπως θέλετε να κάνουμε προσλήψεις με εισοδηματικά κριτήρια;
Σε μάχη διαρκείας εξελίσσεται η σύγκρουση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ελέγχους με σκοπό τον εντοπισμό παράνομων μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο. Είναι ενδεικτικό ότι οι πρωταγωνιστές της διαμάχης Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Μητρόπουλος ανασύρουν από τα αρχεία τους έγγραφα της περασμένης δεκαετίας, προκειμένου να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους και να αποδείξουν εάν χιλιάδες εργαζόμενοι (σ.σ. στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ξεπερνούν τους 4.000-5.000) ευεργετήθηκαν παράνομα ή όχι απο το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου που μετέτρεψε τις συμβάσεις εργασίας τους και από συμβασιούχοι έγιναν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η αρχή έγινε όταν ο υπουργός παρουσίασε πόρισμα που αφορά το δήμο Δραπετσώνας, σύμφωνα με το οποίο τόσο ο τότε δήμαρχος (σ.σ. το 2005) όσο και οι υπάλληλοι γνώριζαν ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις μονιμοποίησής τους. Ωστόσο, όπως αναφέρει το κείμενο οι ενδιαφερόμενοι ανέτρεξαν για συμβουλές στον κ. Μητρόπουλο ο οποίος ως εργατολόγος θα μπορούσε να τους κατευθύνει. Το επίμαχο σημείο του πορίσματος - το οποίο επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να καταγγείλει τον πολιτικό του αντίπαλο – αναφέρει μάλιστα ότι τότε ο κ. Μητρόπουλος τους ξεκαθάρισε «εν ψυχρώ» πως οι εργαζόμενοι δεν πληρούν της προϋποθέσεις ένταξης στο Προεδρικό Διάταγμα. «Λέγατε τότε ότι εργαζόμενοι προγραμμάτων κατάρτισης ή άλλων ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μονιμοποιούνται» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης για να κορυφώσει την επίθεσή του προς τον κ. Μητρόπουλο: «Δάσκαλε που δίδασκες σήμερα λες άλλα. Ποια είναι λοιπόν τα κριτήριά σας; Μήπως αυτά θα άλλαζαν αν οι υπάλληλοι ήταν του δήμου Εκάλης και όχι της Δραπετσώνας; Μήπως θέλετε να κάνουμε προσλήψεις με εισοδηματικά κριτήρια και όχι βάσει προσόντων»;

Όμως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιφύλασσε ανάλογη απάντηση προς τον υπουργό παρουσιάζοντας στην Βουλή παλαιότερη γνωμοδότηση υπαλλήλου του υπουργείου Εσωτερικών που προσυπογραφόταν από τον τότε υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο. Σε ένα σημείο αυτής, αναφέρεται ότι «προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση προς το γράμμα του νόμου και το πνεύμα δεν αποκλείεται κατάταξη και με ελλιπή ακόμη προσόντα, εφόσον τέτοια δεν αξιώθηκαν ούτε από τις προκηρύξεις των θέσεων ορισμένου χρόνου και ούτε από τις συμβάσεις που στην συνέχεια καταρτίστηκαν, όλα δε αυτά με το σκεπτικό και την λογική να παρακαμφθεί η αυστηρή προσήλωση στον τύπο και αντί αυτού να προκριθεί η πλησιέστερη και συναφέστερη προς τον κατεχόμενο τίτλο ή την παρεχόμενη εργασία κατάταξη». Κατόπιν τούτου, ο κ. Μητρόπουλος αναρωτήθηκε «πως τα άτομα με αναπηρία στη Δραπετσώνα μονιμοποιήθηκαν τότε έχοντας συμπληρώσει 18 μήνες εργασίας και απολύονται σήμερα με 150 μήνες εργασίας;» και πρόσθεσε: «Μας εγκαλείτε σήμερα γιατί τότε προτρέπατε και συστήνατε στους δημάρχους να μην λάβουν υπ’ όψιν τυπικά προσόντα… η Δημοκρατία έχει λήθη, έχει συγνώμη, έχει συγχώρεση».

Κλείσιμο

Άδωνις: Η ιδέα να μην τηρούνται οι νόμοι ανήκει στους Συριζοανθρώπους
 Στον «χορό» έσπευσε να μπει και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος  υποστήριξε πως «η ιδέα να μην τηρούνται οι νόμοι ανήκει στους Συριζοανθρώπους» απαντώντας έτσι στην αναφορά του κ. Μητρόπουλου που είπε πως «ο όρκος της κυβέρνησης στον κατακτητή για απολύσεις δεν γινόταν ούτε στην κοινωνία των πρωτανθρώπων… ούτε στους πιθηκανθρώπους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πρόσθεσε πως «θα δεχόμουν ως ιδέα να μην ζητήσουμε αναδρομικά τους μισθούς των υπαλλήλων αυτών, αλλά όχι και να τους δώσουμε και μετάλλιο ανδρείας». 

Από την άλλη πλευρά ο κ. Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), που απάντησε σε έντονο ύφος: «Κάτω τα χέρια από φτωχούς ανθρώπους που μέσω μιας διαφθαρμένης κυβέρνησης μπόρεσαν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί. Επειδή υποσχεθήκατε στην τρόικα απολύσεις κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για ανομία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης