Το ΠΑΣΟΚ ζητά «μέτρα κοινοβουλευτικής προστασίας» από την Κωνσταντοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ ζητά «μέτρα κοινοβουλευτικής προστασίας» από την Κωνσταντοπούλου

«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν για ακόμα μια φορά οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου

Το ΠΑΣΟΚ ζητά «μέτρα κοινοβουλευτικής προστασίας» από την Κωνσταντοπούλου
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο καθώς μετά τις έντονες αντιπαραθέσεις τους στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο δεύτερος ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να «προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των βουλευτών».

Σε επιστολή του προς τον κ. Μεϊμαράκη, την οποία συνυπογράφει και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας επισημαίνει ότι οι πολιτικές διαφωνίες, η πολυφωνία και η αντιπαράθεση των επιχειρημάτων είναι αναγκαίο συστατικό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, προσθέτει όμως πως «αυτός ο πλουραλισμός, δεν είναι επιτρεπτό να καλύπτει τις κατ’ επανάληψη προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα, ούτε στηρίζονται στην πολιτική κριτική, αλλά επιχειρούν τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατ’ εφαρμογή της τακτικής της «λάσπης στον ανεμιστήρα». Αυτές οι πρακτικές δεν συνάδουν με το κοινοβουλευτικό ήθος και πλήττουν βάναυσα τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση της Δημοκρατίας».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα επικαλείται τα όσα συνέβησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση της Ολομέλειας κατά την οποία « ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, δέχθηκε μία άνευ προηγουμένου συκοφαντική επίθεση, από το μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία τον κατηγόρησε ότι με χρήματα της Βουλής, δηλαδή του ελληνικού λαού, παρέθεσε γεύμα για προσωπικούς λόγους σε Βουλευτές άλλων χωρών, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και της COSAC, που έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Η βαριά αυτή κατηγορία αναπαρήχθη αυτομάτως από εκατοντάδες ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Τραγάκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αποκατέστησε την αλήθεια των πραγμάτων διασαφηνίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της COSAC, η Βουλή παρέθεσε γεύμα σε όλους τους συμμετέχοντες Βουλευτές και κατά τη διάρκεια αυτού του γεύματος,  μετά από πρόταση του Κώστα Τριαντάφυλλου, που έγινε δεκτή από το Προεδρείο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρακάθισαν όλοι οι νέοι Βουλευτές μαζί, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα μιας πρώτης συζήτησης για τη δημιουργία ενός forum νέων Ευρωπαίων Βουλευτών» τονίζει όμως πως «Η συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπο του Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, ακολουθεί σειράς συκοφαντικών ομιλιών της συγκεκριμένης Βουλευτού, που κατ’ επανάληψη παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής, αγνοεί επιδεικτικά τις συστάσεις και προσβάλλει τον εκάστοτε Προεδρεύοντα».

Υπο αυτά τα δεδομένα ζητά στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να συζητηθεί «η συγκεκριμένη συνεχής, εκτός Κανονισμού και Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, συμπεριφορά, προκειμένου να ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις για να προστατευθεί η τιμή και η υπόληψη των Βουλευτών, αλλά και η κοινοβουλευτική διαδικασία»
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης