Με περιοδείες και προεκλογική γλώσσα «απαντά» ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική… αστάθεια

Με περιοδείες και προεκλογική γλώσσα «απαντά» ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική… αστάθεια

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει και την όποια εμπιστοσύνη της έδειχνε ο διεθνής παράγοντας

Με περιοδείες και προεκλογική γλώσσα «απαντά» ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική… αστάθεια
Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών με τις παλινωδίες της κυβέρνησης σχετικά τις περιβόητες δόσεις, αλλά και το «μπες - βγες» από το μνημόνιο, κρατούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε εγρήγορση. Στην Κουμουνδούρου επανέρχεται η εκτίμηση ότι ίσως υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, δηλαδή κάλπες, ακόμη και πριν την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου, αφού η κυβέρνηση είναι σε μόνιμο αδιέξοδο, χωρίς ευχέρεια κινήσεων και δυνατότητα υπέρβασης της κρίσης αξιοπιστίας που αντιμετωπίζει.

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει, μετά την εσωτερική κοινή γνώμη και την όποια εμπιστοσύνη της έδειχνε ο διεθνής παράγοντας, από τους δανειστές έως τους ευρωπαίους εταίρους. Και άρα είναι σε δεινή θέση και αναγκασμένη να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Υπό αυτό το πρίσμα ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί τον μηχανισμό του σε εκλογικό... συναγερμό. Ο Αλέξης Τσίπρας και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσουν σειρά περιοδειών σε όλη τη χώρα το προσεχές διάστημα, παράλληλα με το διαρκές σφυροκόπημα των κυβερνητικών κινήσεων καθημερινά. Φυσικά, στο μεταξύ εντείνονται στην Κουμουνδούρου οι συζητήσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων ανεξάρτητα από το «πάγωμα» της οριστικής απόφασης σε επίπεδο κεντρικής επιτροπής, ενώ εντός του Νοεμβρίου θα υπάρξουν οι ολοκληρωμένες προγραμματικές επεξεργασίες του κόμματος, σε συνέχεια και ολοκλήρωση των εξαγγελιών του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ο κ. Τσίπρας πάντως θα εντείνει και την παρουσία του στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων και των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, βάζοντας τις εξελίξεις αυτές στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας του.

Σήμερα (στις 12.15 μμ) ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης