Κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τους 4.000 που αμφισβητούν Βενιζέλο

Κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τους 4.000 που αμφισβητούν Βενιζέλο

Η Χαριλάου Τρικούπη έκανε έρευνα για έναν προς έναν από όσους υπογράφουν το κείμενο και αμφισβητεί ότι είναι ΠΑΣΟΚ - Πρόκειται για παλαιούς αγωνιστές της παράταξης, απαντά ο Μιχάλης Καρχιμάκης

Κόντρα στο ΠΑΣΟΚ για τους 4.000 που αμφισβητούν Βενιζέλο
Θα πάει μακριά καθώς φαίνεται η κόντρα ανάμεσα στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την παπανδρεϊκή ομάδα, που εκφράζεται από την Κίνηση των «75» (Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιώργος Πεταλωτής και άλλοι), που πρόσφατα εξέδωσαν κείμενο με υπογραφές 4.000 ατόμων, ζητώντας έκτακτο συνέδριο και αλλαγή πολιτικής.

Η Χαριλάου Τρικούπη έκανε έρευνα για έναν προς έναν από όσους υπογράφουν το κείμενο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι έχουν… αναχωρήσει από τις γραμμές του Κινήματος εδώ και καιρό. Διαπίστωσε ακόμη ότι πολλοί εξ αυτών δεν είχαν βάλει στην πραγματικότητα καμία υπογραφή και άκουσε διαβεβαιώσεις ότι ήδη διαμαρτυρήθηκαν στον πρώην γραμματέα του κόμματος.

Αναρωτιέται δε εάν «τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές και πρακτικές στελεχών που συμμετέχουν σε κορυφαία όργανα του κινήματος (ΠΣ), ποια σχέση μπορεί να έχουν με το ΠΑΣΟΚ και την προσπάθεια που καταβάλλεται σήμερα για να απαλλαγούμε από όλες τις παθογένειες του παρελθόντος όταν πλαστογραφούν την πολιτική βούληση μελών και στελεχών του κινήματος και μας εκθέτουν στην κοινωνία;».

Κλείσιμο
Ο κ. Καρχιμάκης απαντά ότι πρόκειται για παλαιούς αγωνιστές της παράταξης, που έχουν αγωνία για το μέλλον της και προειδοποιεί την ηγεσία ότι στην επόμενη πρωτοβουλία θα εμφανιστούν περισσότεροι από 4000 άνθρωποι!

Η άποψη και τα στοιχεία της Χαριλάου Τρικούπη:

«Τις προηγούμενες μέρες δόθηκε στην δημοσιότητα από την Κίνηση των 75 κατάλογος 4.000 μελών του ΠΑΣΟΚ τα οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κίνησης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη, ζητούν «Συνέδριο ΠΑΣΟΚ, αλλαγή πολιτικής τώρα, όλα από την αρχή»

Το ΠΑΣΟΚ στη μακρόχρονη διαδρομή του έχει αποδείξει ότι όχι μόνο σέβεται αλλά επιδιώκει και ενισχύει τον εσωκομματικό πολιτικό διάλογο. Άλλωστε όλες οι αποφάσεις για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης έχουν ληφθεί με μεγάλη πλειοψηφία από το 9ο Συνέδριο, το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή μετά από εξαντλητικό διάλογο.

Εδώ όμως συνέβη ένα πρωτοφανές γεγονός. Αυτοί που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας της δημοσιοποίησης των 4.000 ονομάτων έχουν παραβιάσει θεμελιώδεις κανόνες  πολιτικής ηθικής και αξιοπρέπειας.

Σύμφωνα λοιπόν με το μητρώο μελών του ΠΑΣΟΚ - όπως το παρέδωσε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, μετά την εκλογική διαδικασία για νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το Μάρτιο του 2012 - και τον κατάλογο των 4.000 της Κίνησης των 75 σημειώνονται τα παρακάτω:

Α. Απο το συνολο των ονομάτων, τα 2440 δεν είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή το 62% του συνόλου) και 105 ονόματα είναι διπλοεγγεγραμμένα
Παραθέτουμε αναλυτικά:
Στο λεκανοπέδιο, περιλαμβάνονται 1167 ονόματα, από τα οποία οι 726 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στην Κρήτη, περιλαμβάνονται 458, από τα οποία οι 317 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στη Στερεά Ελλάδα, περιλαμβάνονται 201, από τα οποία οι 118 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, περιλαμβάνονται 271, από τα οποία οι 189 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στο Ιόνιο, περιλαμβάνονται 87, από τα οποία οι 51 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στη Ήπειρο, περιλαμβάνονται 143, από τα οποία οι 104 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στη Θεσσαλία, περιλαμβάνονται 240, από τους οποίους οι 136 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στο Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 161, από τους οποίους οι 101 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, περιλαμβάνονται 135 από τα οποία οι 59 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στην Κεντρική Μακεδονία, περιλαμβάνονται 394, από τα οποία οι 204 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στο Πελοπόννησο, περιλαμβάνονται 354, από τα οποία οι 258 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.
Στη Δυτική Ελλάδα, περιλαμβάνονται 226, από τα οποία οι 177 δεν είναι μέλη ΠΑΣΟΚ.

Β- Υπάρχουν πολύ σοβαρές καταγγελίες και διαψεύσεις- 63 μέχρι αυτή τη στιγμή και έρχονται συνεχώς νέες- από μέλη του ΠΑΣΟΚ που είδαν τα ονόματά τους να περιέχονται στο κατάλογο των «4000», χωρίς καν να έχουν ερωτηθεί ή έχοντας παραπλανηθεί. Οι εκδηλώσεις αντίδρασής τους έχουν καταχωρηθεί σε τοπικά ΜΜΕ, σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ή με επιστολές στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ότι είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο που ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής ηθικής και πρακτικής. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία.  

Γ. Στο κατάλογο των «4000» υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις υβριστών του κόμματος μας που εδώ και χρόνια έχουν κατεβεί ως υποψήφιοι άλλων κομμάτων ή έχουν προσχωρήσει σε άλλα κόμματα. Στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα στοιχεία». 
 

Η απάντηση Καρχιμάκη
«Οι γνωστοί "κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη" μέρες τώρα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να υποτιμήσουν και να υπονομεύσουν την σημασία των 4000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που με την ανακοίνωση μας ζητάμε συνέδριο ΠΑΣΟΚ τώρα, αλλαγή πολιτικής, συνέδριο για όλους και για όλα.

Τώρα εφηύραν ότι τάχα " οι 4000 δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012", ότι " αυτοί αποδοκίμασαν το Βαγγέλη Βενιζέλο", ότι "πολλοί εξ αυτών δεν ρωτήθηκαν για να μπουν τα ονόματα τους στην λίστα" .

Ξέρουν καλά στην Χαριλάου Τρικούπη ότι οι 4000 είναι διαχρονικά και μαχητικά στελέχη του Κινήματος. Ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα του συνοδεύεται με επάρκεια επιχειρημάτων και πίστη σε ιδανικά και οράματα. Δεν εκφραζόμαστε με κραυγές και ύβρεις. Αντιθέτως είναι οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη που υβρίζουν και χυδαιολογούν εις βάρος συναγωνιστών που αξίζουν σεβασμού και προσοχής.

Αντί να τους προβληματίζει η αγωνία που εκφράζεται από τους 4000 και πολλούς άλλους για την πορεία του Κινήματος κάποιοι χωρίς συναίσθηση για το που οδηγούμαστε πιέζουν, για ανακλήσεις και διαψεύσεις για τη συνομολόγηση του κειμένου και του περιεχομένου του.

Επιτέλους αισθανθείτε ότι την αγωνία για την επιβίωση του Κινήματος την έχουν και άλλοι που μπορεί να έχουν και άλλη άποψη για τα πολιτικά δρώμενα και για την πορεία του Κινήματος. 

Τέλος όσο κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν και να απαξιώσουν την πολιτική μας πρωτοβουλία δεν θα μπορέσουν να αναιρέσουν  την μαζική και ποιοτική συμμετοχή των χιλιάδων  συναγωνιστών, μαζί με τους οποίους εκφράσαμε την αγωνία μας για το παρόν και το μέλλον του Κινήματος.

Απευθυνόμενοι σε όσους μας αμφισβητούν δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν παρόντες, ενωμένους να παρεμβαίνουμε με το θάρρος της γνώμης μας για τις εξελίξεις στη Χώρα και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και τους διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε 4000 αλλά πολύ περισσότεροι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης