Παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς

Παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς

Θα κατέλθουν ως υποψήφιοι στις επόμενες εθνικές εκλογές - Εκτός κυβέρνησης ο γγ Συντονισμού Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο γγ Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης και ο γγ Μέσων Ενημέρωσης Γιάννης Παναγιωτόπουλος 

Παραιτήθηκαν τρεις γενικοί γραμματείς
Υπό συνθήκες, η «ομαδική» παραίτηση τριών γενικών γραμματέων μπορεί να αποτελούσε προάγγελο πολιτικών εξελίξεων. Οπως είναι φυσικό, η παραίτηση του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, γενικού γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης και οι παραιτήσεις των γενικών γραμματέων Επικοινωνίας Ανδρέα Κατσανιώτη και Μέσων Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλου, άνοιξε τη συζήτηση για το τι μπορεί να σηματοδοτεί. 

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η παραίτηση των τριών γενικών γραμματέων δε συνδέεται με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Οι ίδιοι αξιωματούχοι υποστήριζαν ότι οι τρεις γενικοί γραμματείς παραιτήθηκαν για να υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές. Σύμφωνα με το νόμο, οι κρατικοί αξιωματούχοι που θέλουν να είναι υποψήφιοι βουλευτές θα πρέπει να έχουν υποβάλει την παραίτησή τους 18 μήνες πριν την συνταγματική λήξη της θητείας της κυβέρνησης.
Εφόσον πληρούται η τυπική προϋπόθεση της οικειοθελούς αποχώρησής τους από κρατικές θέσεις 18 μήνες πριν το απώτατο όριο θητείας της παρούσας κυβέρνησης, οι παραιτηθέντες βουλευτές έχουν δικαίωμα να κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές, όποτε κι αν διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές. 

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναμένεται να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης, ο κ. Κατσανιώτης θέλει να πολιτευτεί στην Αχαΐα και ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Αρκαδία. 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους κι άλλοι γενικοί γραμματείς οι οποίοι θέλουν να κατέλθουν ως υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης