Επιτάχυνση εξελίξεων, ακόμη και εκλογές, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιτάχυνση εξελίξεων, ακόμη και εκλογές, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή είναι πλέον αναπόφευκτες

Επιτάχυνση εξελίξεων, ακόμη και εκλογές, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η ασφυκτική πίεση της τρόικας, η οποία επιμένει στην υλοποίηση μέτρων που δύσκολα θα περάσουν από τη Βουλή, καθώς και τα σημάδια αποδιοργάνωσης της συγκυβέρνησης, κινητοποιεί τον κεντρικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, η ηγεσία του οποίου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα, ακόμη και εκλογές, υπό το φόβο των κυβερνώντων ότι όσο περνά ο καιρός τόσο διαμορφώνονται συνθήκες μεγαλύτερης συντριβής τους.

Η Κουμουνδούρου προσπαθεί να «διαβάσει» τις τελευταίες ημέρες τα… σημάδια, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση. Σημειωτέον ότι ήδη από μέρες κυκλοφορούσαν σενάρια, τα οποία παρακολουθούσαν με προσοχή κορυφαία στελέχη της, για εκλογές ακόμη και τον Νοέμβριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι οι εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή είναι πλέον αναπόφευκτες και σαφώς οδηγούν σε καθαρή ήττα τη σημερινή συγκυβέρνησης. Ωστόσο αυτή η προοπτική φαίνεται να επισπεύδει την κατάρρευση των δύο κομμάτων που την αποτελούν και ειδικά την κατάρρευση της ΝΔ, που άντεχε σχετικά μέχρι τώρα.

Κλείσιμο
Με δεδομένη την απαίτηση της τρόικας για τήρηση όλων των συμφωνηθέντων, η τάση επίσπευσης των αποφάσεων ενισχύεται και από το ότι μέχρι τον Φεβρουάριο θα πρέπει να ληφθούν πολύ σκληρά μέτρα που θα οξύνουν τη λαϊκή οργή, τα οποία είναι αμφίβολο αν μπορούν να περάσουν στη Βουλή, εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περνά απαρατήρητο ότι θέμα εκλογών έθεσε ακόμη και ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ενώ την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει μια, μάλλον προεκλογικού τύπου αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Χαλκιδική. Από την Κουμουνδούρου παρακολουθούν επίσης με ενδιαφέρον τις διαφοροποιήσεις στο ΠΑΣΟΚ, ειδικά ενόψει της προεδρικής εκλογής και στέλνουν το μήνυμα ότι είναι «καλοδεχούμενες».

Μια πρώτη οργανωμένη συζήτηση για τα δεδομένα αυτά θα γίνει σήμερα Τρίτη στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει και η πολιτική γραμματεία για να προετοιμάσει τη σύγκληση της κεντρική πολιτικής επιτροπής.
  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης