ΔΗΜΑΡ: Διεργασίες για υποψηφιότητα απέναντι στον Κουβέλη

ΔΗΜΑΡ: Διεργασίες για υποψηφιότητα απέναντι στον Κουβέλη

«Δεν θα αλλάξει η κυβερνητική πολιτική και άρα θα οδηγηθούμε σε εκλογές», η νέα εκδοχή του προέδρου της ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή

ΔΗΜΑΡ: Διεργασίες για υποψηφιότητα απέναντι στον Κουβέλη
Την υποβολή δεύτερης υποψηφιότητας για την προεδρία του κόμματος, πέραν εκείνης του κ. Φώτη Κουβέλη, εξετάζουν στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενόψει του έκτακτου συνεδρίου που προγραμματίζεται να αρχίσει την μεθεπόμενη Πέμπτη 2 Οκτωβρίου και, κατά τα φαινόμενα, αναμένεται να επιβεβαιώσει την στροφή της Αγίου Κωνσταντίνου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «protothema.gr», μέλη της απερχόμενης Κεντρικής Επιτροπής έχουν ξεκινήσει παρασκηνιακές συζητήσεις και συνεννοήσεις με στόχο να βρεθεί πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει το ρίσκο να σταθεί απέναντι στον κ. Κουβέλη και να αμφισβητήσει τον αρχηγοκεντρικό χαρακτήρα της ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι συζητήσεις για τη δεύτερη υποψηφιότητα δεν έχουν, μέχρι στιγμής, καταλήξει, αφενός επειδή δεν έχει βρεθεί το στέλεχος που θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία, και αφετέρου διότι υπάρχουν διιστάμενες απόψεις για τον χαρακτήρα που θα λάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. 

Κλείσιμο
Ορισμένοι θεωρούν ότι αρκεί μια καταγραφή που θα καταδείξει τη δημοκρατική λειτουργία του τραυματισμένου κόμματος από την εκλογική καθίζηση και τις αποχωρήσεις στελεχών της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» που ακολούθησαν. Άλλοι υποστηρίζουν πιο ριζοσπαστικές θέσεις, κάνοντας λόγο για την ανάγκη «να χειραφετηθεί η ΔΗΜ.ΑΡ. από τον κ. Κουβέλη». 

Ο Κουβέλης βλέπει «ολική επαναφορά»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. εμφανίζεται έτοιμος να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του στην ηγεσία, παρά την παραίτηση που υπέβαλε μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και υποστηρίζει ότι θα επιδιώξει την «ολική επαναφορά» του κόμματός του στην πολιτική σκηνή.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Κουβέλης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με αμφιθυμία το ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Σε νεώτερες δηλώσεις του συνέδεσε εκ νέου την επίτευξη της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών με τις ασκούμενες πολιτικές, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι πολιτικές δεν πρόκειται να αλλάξουν» και, άρα, όπως συμπλήρωσε «θα οδηγηθούμε σε εκλογές».

Στο ίδιο πνεύμα, απέκλεισε ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας τον προσανατολισμό προς τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί κυρίαρχη άποψη στην Αγίου Κωνσταντίνου, ιδίως μετά την αποχώρηση του πρώην γραμματέα Σπύρου Λυκούδη και των υπολοίπων βουλευτών και κομματικών στελεχών που θέλουν την ενοποίηση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης