Αβραμόπουλος-Σούρλας: Τέλος στη νοθεία καυσίμων στις Ενοπλες Δυνάμεις

Αβραμόπουλος-Σούρλας: Τέλος στη νοθεία καυσίμων στις Ενοπλες Δυνάμεις

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έβαλε τη «μεγάλη σφραγίδα» του σε θέματα διαφάνειας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Διαφάνεια και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Αβραμόπουλος-Σούρλας: Τέλος στη νοθεία καυσίμων στις Ενοπλες Δυνάμεις
Στη σημαντική παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο να μπει ένας τέλος στη νοθεία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Σούρλας δήλωσε «ευτυχής» που μπήκε ένα αίσιο τέλος στη μεγάλη αυτή περιπέτεια, όπως  χαρακτήρισε την αμφισβήτηση της ποιότητας των καυσίμων και τη νοθεία, λέγοντας ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υπουργού «τότε και τώρα».

Έπειτα από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν  θέματα διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης και διασφάλισης της ακεραιότητας, ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην «εξαιρετική» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- συνεργασία που είχε με τον κ. Σούρλα καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων τριών χρόνων.

Κλείσιμο
«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι χάρη στην εξαιρετική αυτή συνεργασία, με την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσα από μια σειρά τακτικών ελέγχων που διενεργήθηκαν, αλλά το κυριότερο με σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι η πλήρης διαφάνεια και η χρηστή διαχείριση του ευαίσθητου αυτού τομέα», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, «σε αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς όπου είναι απαίτηση πάνω απ’ όλα του ελληνικού λαού αλλά και με βάση τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες πρέπει να λειτουργεί ένα Δημόσιο, ένα εθνικό σύστημα, το αμυντικό κομμάτι, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην πρώτη γραμμή με έμπρακτα αποτελέσματα εμπεδώνοντας και τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση, ανταποκρινόμενοι κατά αυτόν τον τρόπο πέραν της σημαντικής τους αποστολής που είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας και ως προς το ευαίσθητο αυτό θέμα της εσωτερικής διαχείρισης ζητημάτων υψηλής ευαισθησίας όπως αυτό  του θέματος των καυσίμων».

Ο υπουργός, ευχαρίστησε στη συνέχεια τον κ. Σούρλα «για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, για τον άψογο τρόπο  με τον οποίο έχει αναλάβει και διεκπεραιώνει τη μεγάλη και σημαντική αυτή αποστολή που του έχει αναθέσει η Ελληνική Κυβέρνηση».
 
Από την πλευρά του ο κ. Σούρλας είπε ότι επιβεβαιώνεται κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, βάσει αποδεικτικών στοιχείων, ότι αυτή η μεγάλη περιπέτεια ως τώρα, δηλαδή η αμφισβήτησης της ποιότητας των καυσίμων και η νοθεία καυσίμων των Ενόπλων Δυνάμεων τελείωσε.

«Τίθεται τέλος λοιπόν σε ένα εθνικό και οικονομικό έγκλημα γιατί τούτο το έγκλημα είναι εθνικό όταν συντελείται μέσα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ό,τι τιμιότερο και ενδοξότερο έχει να παρουσιάσει η Πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι έπειτα από ένα μακροχρόνιο αγώνα δέκα ετών επίμονο, «έχουμε φτάσει σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα και δεν θα είχαμε φτάσει εάν δεν υπήρχε η πολιτική βούληση».

Σύμφωνα με τον  κ. Σούρλα, σημειώθηκαν πρόοδοι υπέρ της Διαφάνειας, με την εκπεφρασμένη βούληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα θέματα Διαφάνειας, αλλά και τη βούληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην προηγούμενη θητεία του να επιτρέψει στο ΣΔΟΕ να κάνει ποιοτικό έλεγχο των καυσίμων.

«Το ενδιαφέρον αυτό του κ. υπουργού δεν σταμάτησε στην πρώτη θητεία, συνεχίστηκε και στη δεύτερη», πρόσθεσε, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο κ. Αβραμόπουλος έβαλε τη «μεγάλη σφραγίδα» του σε θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης, διαφάνειας που -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- έχει ανάγκη ο τόπος μας, που έχει κάτσει λίγο στα νερά σήμερα της χρεοκοπίας και της εθνικής ταπείνωσης, έχει ανάγκη από τέτοιες ενέργειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης