Επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Δυρράχιο

Επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Δυρράχιο

Μια από τις κυρίες παραθαλάσσιες πλατείες του Δυρραχίου, θα φέρει το όνομα «Πλατεία Θεσσαλονίκης»

Επίσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Δυρράχιο
Από σήμερα μια από τις κυρίες παραθαλάσσιες πλατείες του Δυρραχίου, θα φέρει το όνομα "Πλατεία Θεσσαλονίκης" προς τιμήν της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων.
Επίσης τη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο Δυρραχίου τίμησε με τον τίτλο «Επίτιμος Δημότης» τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλβανία. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πόλεων θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

"Ονομάσαμε την πλατεία αυτή πλατεία Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που υπήρξε και είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η μητρόπολη της αρχαίας Ελλάδα", δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος του Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο.

Το απόγευμα ο κ Μπουτάρης είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα και τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιο. Ο κ. Μπουτάρης αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, την υπουργό αστικής ανάπτυξης και Τουρισμού, Εγκλαντίνα Γερμένι και τον δήμαρχο των Τιράνων, Λουλζίμ Μπάσα. Σύμφωνα με τις αλβανικές αρχές σε Θεσσαλονίκη ζουν πάνω από 70 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης