ΓΣΕΕ: Ο κατώτατος μισθός δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού

ΓΣΕΕ: Ο κατώτατος μισθός δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού

Ο πρόεδρος, Γιάννης Παναγόπουλος, πρότεινε ο κατώτατος μισθός να διαμορφώνεται ελεύθερα ως προϊον συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, και όχι δια νόμου όπως συμβαίνει σήμερα


ΓΣΕΕ: Ο κατώτατος μισθός δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμού
Eπαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και διαμόρφωση του μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις εργοδοτών-εργαζομένων ζητούν ΕΣΕΕ  και ΓΣΕΕ, συνταγμένες σε κοινό μέτωπο με στόχο την κατάργηση των περιορισμών που επέβαλε το μνημόνιο .

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, πρότεινε ο κατώτατος μισθός να διαμορφώνεται ελεύθερα ως προϊον συλλογικής διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, και όχι δια νόμου όπως συμβαίνει σήμερα.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τη θέση του Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να επανέλθει με νόμο ο μισθός στα 751, τόνισε ότι: «Η διαμόρφωση του ύψους του κατώτατου μισθού δεν είναι θέμα νομικού βολονταρισμου. Η  οποιαδήποτε αύξηση μέσω νομοθετικής ρύθμισης θα έστελνε μεν ένα θετικό πολιτικό μήνυμα, αλλά στην πράξη είναι αδύνατον να διαμορφώνονται δια νόμου οι μισθοί».

Κλείσιμο
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, επισημαίνοντας πως «τόσο η κυβέρνηση που μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση που θέλει να τον αυξήσει με νομοθετική ρύθμιση στα 751 ευρώ, έχουν λάθος προσέγγιση καθώς το κατώφλι θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ελεύθερων διαπραγματεύσεων».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης