ΤΑΙΠΕΔ: Σε συμφωνία με το ΓΕΝ η μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού της Κασσιώπης

ΤΑΙΠΕΔ: Σε συμφωνία με το ΓΕΝ η μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού της Κασσιώπης

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, το ΤΑΙΠΕΔ κάνει λόγο για «συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα που αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ»

ΤΑΙΠΕΔ: Σε συμφωνία με το ΓΕΝ η μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού της Κασσιώπης
Σε συμφωνία με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και με την έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας προχωρά η μετακίνηση του Ναυτικού Οχυρού που βρίσκεται στο υπό αξιοποίηση ακίνητο στην Κασσιώπη της Κέρκυρας.

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα που αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ
Κλείσιμο

Για τη μετεγκατάσταση του υφιστάμενου Ναυτικού Οχυρού έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) για την ανάληψη από κοινού ενεργειών, ώστε αυτό να μετακινηθεί σε άλλο σημείο εντός του ακινήτου του ΤΑΙΠΕΔ, που υπεδείχθη από το ΓΕΝ ως το πλέον κατάλληλο.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε, ύστερα από έγκριση της Ολομέλειας του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, στην 43η συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου, 2012 και προβλέπει την κατασκευή νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων, με δαπάνες του ΤΑΙΠΕΔ, διασφαλίζοντας με απόλυτο τρόπο την απρόσκοπτη επιχειρησιακή τους λειτουργία και την άψογη εξυπηρέτηση της εθνικής ασφάλειας.

Επίσης, για τη μετεγκατάσταση του Ναυτικού Οχυρού έχει γνωμοδοτήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας και έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα 60/14.05.2013 (ΦΕΚ Α111). Ειδικότερα, στην παρ. 2 του αρ. 1 του ΠΔ60/2013 αναφέρεται ότι «το κόστος της διαμόρφωσης της νέας θέσης του Ναυτικού Οχυρού Αγίου Στεφάνου, της κατασκευής εντός της Απαγορευμένης Ζώνης αυτού των απαιτούμενων κτιριακών εγκαταστάσεων εμβαδού 190τμ και λοιπών υποδομών, καθώς και της μετεγκατάστασης του συνόλου του εξοπλισμού στη νέα θέση, θα αναληφθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη και συνεχή επιχειρησιακή δράση και λειτουργία του Ναυτικού Οχυρού»

Εξάλλου, τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά, δεδομένου ότι το θέμα της μετεγκατάστασης του Ναυτικού Οχυρού έχει συζητηθεί στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ.

Η συζήτηση για ανύπαρκτα θέματα, αποπροσανατολίζει το δημόσιο διάλογο και δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις για το ρόλο και τις αρχές λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ».

Δεν απάντησε σε Λαμπρόπουλο το ΤΑΙΠΕΔ...

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν απαντά σε όσα έφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, αποκαλύπτοντας ότι, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, το Πεντάγωνο, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία, έμαθαν για τη μεταβίβαση ενεργών στρατοπέδων, μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ -δηλαδή κατόπιν εορτής.

Την ερώτηση είχαν καταθέσει οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, Δημήτρης Γάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Γιώργος Βαρεμένος, Ελένη Αυλωνίτου, Αγνή Καλογερή και Βασίλης Χατζηλάμπρου, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση απόφασης της Διϋπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο στη θέση Κάλαθος Λίνδου στη Ρόδο και καταγγέλλοντας ότι το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμη και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να βρίσκεται προ τετελεσμένων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης