Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών στην Ελλάδα

«Δεν έχει άμεσο πρόβλημα η Ελλάδα αλλά μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι γειτονικές μας χώρες και η ευρύτερη περιοχή» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών που τόνισε ότι η Ελλάδα συνεργάζεται με την διεθνή κοινότητα για το θέμα 

Βενιζέλος: Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών στην Ελλάδα
«Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα» ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν στην Νέα Υόρκη. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε όμως ότι το πρόβλημα «υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή» και επομένως η Ελλάδα συμμετέχει στην «διεθνή συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών» καθώς πρόκειται για ζήτημα «εσωτερικής ασφάλειας». Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με επτά άτομα που εμπλέκονται σε ζήτημα εκπαίδευσης μαχητών στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε ότι «δεν έχουμε καμία τέτοια συγκεκριμένη ενημέρωση».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου: 
«Η Ελλάδα μετέχει στη διεθνή κινητοποίηση κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, η Ελλάδα σέβεται και εκτελεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ στα θέματα αυτά. Δεν έχουμε πρόβλημα τζιχαντιστών μαχητών στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή μας. Άρα μετέχουμε στη διεθνή συνεργασία ανταλλαγής πληροφοριών, προκειμένου να προστατεύσουμε τις χώρες μας γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα πλέον εσωτερικής ασφάλειας. Δεν έχει άμεσο πρόβλημα η Ελλάδα αλλά μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ οι γειτονικές μας χώρες και η ευρύτερη περιοχή.

(Δημοσιογράφος: Οι Αμερικανοί σας ενημέρωσαν όμως ότι υπάρχουν επτά άτομα;)

Όχι, δεν έχουμε καμία τέτοια συγκεκριμένη ενημέρωση. Έχουμε πολύ στενή συνεργασία και με την αμερικανική διοίκηση και με όλες τις συμμαχικές μας χώρες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης