Να κληθεί η Λαγκάρντ να καταθέσει ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να κληθεί η Λαγκάρντ να καταθέσει ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η κλήση της κ. Λαγκάρντ προς κατάθεση είναι δικονομικώς επιβεβλημένη» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο έγγραφο με το οποίο ζητούν πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών 

Να κληθεί η Λαγκάρντ να καταθέσει ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Να κληθεί η Κριστίν Λαγκάρντ να καταθέσει ως μάρτυρας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι βουλευτές του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής και Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσαν αυτοπροσώπως αναφορά στο γραφείο του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. 

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ληφθούν υπ' όψιν οι δημόσιες καταγγελίες της Κριστίν Λαγκάρντ ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, σε συνέντευξή της στους Financial Times, η επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς την κ. Λαγκάρντ με την οποία ζήτησε «πρόσθετα στοιχεία προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες» αλλά και η διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για το ζήτημα, μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Κατόπιν όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως η κ. Λαγκάρντ «είναι ουσιώδης μάρτυρας στην υπόθεση» της «λίστας Λαγκάρντ», πως οι βουλευτές του έχουν επανειλημμένως ζητήσει να καταθέσει η επικεφαλής του ΔΝΤ ως μάρτυρας στις επιτροπές της Βουλής, καθώς και ότι «οι αντίστοιχες γαλλικές έχουν επανειλημμένως καλέσει την κ. Λαγκάρντ προς εξέταση και, μάλιστα, ως ύποπτη, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και έρευνα στην οικία της».

Κλείσιμο
Επομένως, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θεωρούμε ότι η κλήση της κ. Λαγκάρντ προς κατάθεση είναι δικονομικώς επιβεβλημένη σε μία ευνομούμενη πολιτεία προς διαλεύκανση ανοιχτών ποινικών υποθέσεων και όχι προς διευθέτηση κυβερνητικών λογαριασμών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης