Σκουρλέτης: Κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και του Πάπα

Σκουρλέτης: Κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και του Πάπα

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι η συνάντηση επρόκειτο να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά μετατέθηκε από την Αγία Έδρα, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία

Σκουρλέτης: Κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και του Πάπα
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί «μοντέλο Πορτογαλίας» για έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, ακόμα κι αν ο Αντώνης Σαμαράς αποσπάσει τέτοια δέσμευση από την 'Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε στον «ΣΚΑΪ» ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως στόχος της εξόδου από το μνημόνιο πρέπει να είναι η αλλαγή του «περιεχομένου των μνημονιακών πολιτικών».
 
Υπογράμμισε πως βασικό ζήτημα είναι να διαμορφωθούν στην Ευρώπη οι κατάλληλοι συσχετισμοί δυνάμεων, που θα επιτρέψουν τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για μία συνάντηση ιστορικής σημασίας.

Κλείσιμο
Αποκάλυψε ότι, η συνάντηση επρόκειτο να γίνει πριν από τις ευρωεκλογές, αλλά μετατέθηκε από την Αγία Έδρα, προκειμένου να μην χαρακτηριστεί παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε, επίσης, πως υπάρχουν κοινά σημεία στη σκέψη μεταξύ της Κουμουνδούρου και του Πάπα, υπογραμμίζοντας πως μολονότι «ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες, τεμνόμαστε σε μερικούς από τους βασικούς προβληματισμούς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης