Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει η κυβέρνηση, η χώρα θα βρεθεί σε ένα συνολικά αρνητικό περιβάλλον στην Ευρωπαική Ένωση με συνέπεια να πάει χαμένη η προσπάθεια που έχει γίνει και οι θυσίες των τελευταίων χρόνων

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ
Στρατηγική σύγκρουσης έχους επιλέξει η κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να κλιμακωθεί το προσεχές διάστημα. 

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς που θέλει να κλείσει την διαβρωτική εκλογολογία επανέφερε τον κίνδυνο “που σηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ” αν επιβάλλει την δική του ατζέντα αφού όπως είπε και μόνο με το ενδεχόμενο της πρόωρης εκλογικής αναμέτρησης θα σημειωθεί εκκροή καταθέσεων. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας απάντησε μιλώντας σε στελέχη του είπε ότι “ο πανικός τον οδηγεί σε ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία. Ο ρόλος του πρωθυπουργού απαιτεί αίσθηση ευθύνης και όχι ανεύθυνες παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής». Η απάντηση ήλθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο κα Σοφία Βούλτεψη η οποία δήλωσε ότι “Επιδίδονται σε διαρροές για «παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής»,  την ώρα που βομβαρδίζουν τον λαό με προτάσεις καφενείου” και υπαινίχθηκε ότι τυχόν επικράτηση των οικονομικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ΕΕ. 

Η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ αλλά και η κοινωνία θα τεθεί προ του διλήμματος “κυβερνητική σταθερότητα και έξοδος από τα μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ και επιστροφή στο 2011”. Με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει η κυβέρνηση, η χώρα θα βρεθεί σε ένα συνολικά αρνητικό περιβάλλον στην Ευρωπαική Ένωση με συνέπεια να πάει χαμένη η προσπάθεια που έχει γίνει και οι θυσίες των τελευταίων χρόνων. Ο κ. Σαμαράς θα ανεβάσει τους τόνους στις δύο ομιλίες που θα απευθήνει σε κομματικό κοινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια της ΝΔ. Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική στον ίδιο χώρο που είχε γίνει το ιδρυτικό συνέδριο της ΝΔ και η δεύτερη στις 4 Οκτωβρίου σε μοντέρνο χώρο στην Αθήνα που θα συμβολίζει την επόμενη ημέρα της κρίσης και των μνημονίων. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αμβλύνει τον αντιμνημονιακό του λόγο προκειμένου να δώσει συνειδησιακό άλλοθι σε δυσαρεστημένους μετριοπαθείς ψηφορόρους το κυβερνητικό επιτελείο θα επισείει τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας που θα ακολουθήσει την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. 

Η υπερβολή για τους κινδύνους που συνεπάγεται ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ κατ αρχήν συσπειρώνει την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Οι συνεχείς ερωτήσεις ομάδων βουλευτών έχουν εξελιχθεί σε πονοκέφαλο για την ηγεσία της ΝΔ αφού δημιουργούν εντύπωση ότι έχει χαθεί ο έλεγχος. Ο πρωθυπουργός κατανοεί τις αγωνίες των βουλευτών κάτι που αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι οποίοι  όμως επισημαίνουν ότι “ορισμένοι στο επιτελείο του είναι εκτός τόπου και χρόνου”. Από την άλλη όμως έχει πάρει την απόφαση ότι θα προβεί σε παροχές και ανακούφιση της κοινωνίας μόνο στο βαθμό που δεν απειλείται η προσπάθεια που έχει γίνει. 

Στο πλαίσιο αυτό θα είναι καθοριστική η συνάντηση που θα έχει την προσεχή  Τρίτη στο ΒΕρολίνο με τη καγκελάριο της Γερμανίας κα Αγκέλα Μέρκελ. Η συζήτηση θα είναι εφ όλης της ύλης και ο κ. Σαμαράς ευελπιστεί να φύγει από την γερμανική πρωτεύουσα έχοντας μία συμφωνία που θα του επιτρέψει να προχωρήσει σε ελαφρύνσεις στο προσχέδιο του προυπολογισμού και επιπλέον μία συμφωνία για την έναρξη της συζήτησης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Το Μέγαρο Μαξίμου εν αντιθέσει με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που λέει ότι “το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο” επιδιώκει μία συμφωνία με τους δανειστές που θα το καταστήσει βιώσιμο. Εφόσον την πετύχει μέχρι το τέλος του χρόνου να θα μπορέσει να αποτρέψει τις πρόωρες εκλογές και να μεταφέρει το εσωτερικό πρόβλημα από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης