Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί πρότεινε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί πρότεινε Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει πως ο Νίκος Αλιβιζάτος είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγεί γιατί πρότεινε Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξηγεί ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μέσα από το protagon.gr.

«Δεν έπρεπε λοιπόν το Ποτάμι να προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο για Πρόεδρο. Δεν έπρεπε να πει ότι "υπάρχουν Έλληνες", δεν έπρεπε να κάνει αναφορά στον Μπουτάρη και τον Γιαννίτση. Για την ακρίβεια, και σύμφωνα με τις παρατηρήσεις ορισμένων φίλων, έπρεπε να προτείνει ένα πρόεδρο αφού πρώτα τον είχε ρωτήσει και είχε συμφωνήσει μαζί του ότι θα βγει να δεχτεί την πρόταση να γίνει Πρόεδρος. Σκεφθείτε το. «Ναι, συμφώνησα με τον Θεοδωράκη να με προτείνει». Ή ακόμη καλύτερα: «Ναι, αποδέχομαι να γίνω Πρόεδρος». Κάντε μια παύση και σκεφθείτε το ξανά. Έτσι έπρεπε να γίνει; Όχι βέβαια»,αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ποτάμι δεν έχει Βουλευτές και η πρόταση του δεν θα μπει σε ψηφοφορία στην Βουλή για να θέλει την συγκατάθεση του προτεινόμενου.
Κλείσιμο

«Με την κοινωνία συνομιλούμε και σε αυτήν θέλουμε να πούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Έξω από τις παρασκηνιακές συμφωνίες των κομμάτων και μακριά από τα παζάρια της παλαιοκομματισμού», αναφέρει και παραπέμπει σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει πως ο Νίκος Αλιβιζάτος είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας πως ακριβώς με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσε να προτείνει και τον Σταύρο Τσακυράκη, «αλλά επειδή μου έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού, δεν θέλω να φανεί ότι προτείνω έναν "δικό μας"».

Ο κ. Θεοδωράκης εξηγεί ότι το Ποτάμι δεν θέλει να καταφύγει πάλι στις μετριότητες και τους συνταξιούχους της πολιτικής.

«Να μην συμβιβαστούμε δηλαδή με τον "παλιό τρόπο". Κάποιοι βέβαια κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Κυνηγούν το Μπουτάρη να τον ρωτήσουν αν είχαμε συνεννοηθεί. Αν είχε δώσει το ΟΚ ο Γιαννίτσης και αν υπογράψαμε χαρτί με τον Αλιβιζάτο», υποστηρίζει.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης