Αθανασίου: Υπάρχουν ερωτήματα για το χρόνο καταγγελιών της Λαγκάρντ

Αθανασίου: Υπάρχουν ερωτήματα για το χρόνο καταγγελιών της Λαγκάρντ

Ήταν υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να διερευνήσει τα λεγόμενα της επικεφαλής του ΔΝΤ - Σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό έστειλα την επιστολή, εξηγεί ο υπουργός Δικαισύνης

Αθανασίου: Υπάρχουν ερωτήματα για το χρόνο καταγγελιών της Λαγκάρντ
Δύο στόχους έχει η επιστολή που έστειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπως δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM»: «Ο πρώτος είναι να προστατεύσουμε τη ζωή της κυρίας Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες και δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Έλληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες». 

«Νομίζω ότι ήταν μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και είναι μια ενέργεια νομική και πολιτική, για να μη φανεί ότι η Ελλάδα μένει αδιάφορη από μια καταγγελία που αφορά τη χώρα. Μίλησα με τον πρωθυπουργό, ο οποίος μού είπε ότι πρέπει να γίνει η επιστολή αυτή, τη συνέταξα και την έστειλα κατόπιν αυτού, ώστε να έχουμε πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες, για να διαταχθεί μια προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα. Εάν η ελληνική Πολιτεία δεν έκανε κάτι, τότε θα ήταν δυσφήμηση για τη χώρα, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου δεν προστατεύεται η έννομη τάξη και η ασφάλεια του ανθρώπου. Αυτός ήταν ο λόγος που κινηθήκαμε με ταχύτητα, για να μην υπάρχει και καμία αμφιβολία» εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ αναφορικά με την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, δήλωσε πως εφόσον η κ. Λαγκάρντ στείλει στοιχεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης, θα διαβιβαστούν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. 

«Θα έπρεπε να το έχει αναφέρει όταν απειλήθηκε και να το κοινοποιήσει ή εάν δεν ήθελε να το αναφέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα να αποτανθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μετά θα έβλεπα εγώ τι θα έκανα ως υπουργός, διότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» είπε ο κ. Αθανασίου αναφορικά με τις αντίστοιχες καταγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης