Το «πάρε-δώσε» του Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό προκάλεσε την αντίδραση της Λευκωσίας

Το «πάρε-δώσε» του Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό προκάλεσε την αντίδραση της Λευκωσίας

Πληροφορίες του Protothema.gr αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που παρακαθόταν σε δείπνο με τον Ντερβίς Έρογλου και τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Κύπρο απείλησε με ματαίωση της σημερινής συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη

Το «πάρε-δώσε» του Μπαν Κι Μουν για το Κυπριακό προκάλεσε την αντίδραση της Λευκωσίας
Σε γλωσσικό ολίσθημα απέδωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ την αναφορά του Μπαν Kι Μουν σε διαδικασία "πάρε - δώσε", η οποία θα πρέπει να ξεκινήσει στο Κυπριακό. Η αναφορά του ΓΓ του ΟΗΕ σε διάσκεψη τύπου νωρίτερα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας η οποία ζήτησε ανασκευή. 

Πληροφορίες του Protothema.gr αναφέρουν ότι ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης που παρακαθόταν σε δείπνο με τον Ντερβίς Έρογλου και τον απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Κύπρο απείλησε με ματαίωση της σημερινής συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Το αίτημα της Λευκωσίας έγινε δεκτό από τον ΟΗΕ και λίγη ώρα αργότερα στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος του κ. Μπαν Kι Μουν διευκρίνισε ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ  υπέπεσε σε γλωσσικό ολίσθημα και εννοούσε ότι το «πάρε – δώσε» θα είναι η τελική φάση που οδηγεί στη διευθέτηση. Η δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων ανέφερε:

«Μου ζητήσατε διευκρίνιση πάνω στη δήλωση του ΓΓ. Μπορώ να σας πω ότι ο ΓΓ αναφερόταν στις προετοιμασίες των ηγετών για την επόμενη φάση των συνομιλιών. Ενώ δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα για το αποψινό δείπνο των ηγετών στη Λευκωσία με τον ειδικό σύμβουλο, ο σκοπός είναι να συζητηθεί σε επίπεδο ηγετών το πώς θα προχωρήσουμε εμπρός τη διαδικασία, στη βάση της Κοινής Διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Η φάση του πάρε – δώσε θα είναι η τελική φάση που οδηγεί στη διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης