ΟΗΕ για Κυπριακό: Όλα τα θέματα-κλειδιά είναι στο τραπέζι

ΟΗΕ για Κυπριακό: Όλα τα θέματα-κλειδιά είναι στο τραπέζι

Ο ΓΓ του ΟΗΕ υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί φρέσκια δυναμική, μετά την κοινή διακήρυξη που υιοθέτησαν οι δύο ηγέτες το Φεβρουάριο

ΟΗΕ για Κυπριακό: Όλα τα θέματα-κλειδιά είναι στο τραπέζι
Όλα τα θέματα-κλειδιά είναι στο τραπέζι, θα πρέπει να υπάρξει τώρα κάποιο πάρε-δώσε, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν, απαντώντας σε ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της έναρξης της 69ης συνόδου της ΓΣ του διεθνούς οργανισμού.

Αφού ανέφερε πως στα πολλά χρόνια που παραμένει άλυτο το πρόβλημα, τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να πείσουν τους ηγέτες να δεχθούν μία συμφωνημένη λύση,  όπως έκανε κι ίδιος πριν τρία χρόνια, όταν είχε τρεις συναντήσεις υψηλού επιπέδου με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ υποστήριξε ότι έχει δημιουργηθεί φρέσκια δυναμική, μετά την κοινή διακήρυξη που υιοθέτησαν οι δύο ηγέτες το Φεβρουάριο.

Κλείσιμο
«Ελπίζω ότι οι ηγέτες θα επιδείξουν ανανεωμένη αφοσίωση και θάρρος και θα οικοδομήσουν στις αρχές που παρατίθενται στην κοινή διακήρυξη. Ελπίζω επίσης οι σημαντικές αρχές που παρατίθενται στην κοινή διακήρυξη θα εφαρμοσθούν πλήρως, το συντομότερο δυνατόν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι δύο ηγέτες «έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα από τα θέματα-κλειδιά. Βρίσκονται στο τραπέζι. Τώρα είναι θέμα επιλογής, θα πρέπει να υπάρξει κάποιο πάρε - δώσε για να μπορέσουν να συμφωνήσουν στην τελική λύση».

Ανέφερε ότι το θέμα έχει διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα και εξέφρασε την ελπίδα οι δύο ηγέτες να επιδείξουν την  πολιτική ηγεσία που απαιτείται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης