Ψάχνει συμμάχους στους ανεξάρτητους βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ

Ψάχνει συμμάχους στους ανεξάρτητους βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτος «στόχος» η κίνηση Κοινωνία Πρώτα, των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά - Ποιοι θα παρευρεθούν αύριο στην εκδήλωση με θέμα τη σχέση αριστεράς και κεντροαριστεράς

Ψάχνει συμμάχους στους ανεξάρτητους βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ
Η μάχη για την προεδρική εκλογή, που έχει μετατραπεί σε σύγκρουση για την πρόκληση ή αποφυγή πρόωρων εθνικών εκλογών, ανάβει ημέρα με την ημέρα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ανοίγματα σε όλους τους χώρους και κυρίως στους ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι διεργασίες εντείνονται, τόσο ραγδαία που ήδη για αύριο έχει προγραμματιστεί μεγάλη εκδήλωση με θέμα τη σχέση αριστεράς και κεντροαριστεράς, με διοργανωτή την κίνηση Κοινωνία Πρώτα, των Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά και τη συμμετοχή ανεξάρτητων βουλευτών από ένα ευρύτατο φάσμα, εν δυνάμει συμμάχων του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για τη μη εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και προσφυγή στις κάλπες.

Οι κ.κ. Βουδούρης και και Μουτσινάς συμπορεύονται από καιρό με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη στήριξη που παρείχε στον πρώτο για την περιφέρεια της Πελοποννήσου τον περασμένο Μάιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, πέραν του γραμματεά του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, μεταξύ άλλων οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητοι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Θόδωρος Παραστατίδης, που ήδη βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρτης και Μίμης Ανδρουλάκης, η στάση των οποίων «παίζεται», ο Πέτρος Τατσόπουλος (πρώην του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δηλώσει ότι θα συνταχθεί μαζί του καταψηφίζοντας στην προεδρική εκλογή), ο Γιάννης Πανούσης της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος έχει δηλώσει επίσης παρόμοια άποψη, καλώντας μάλιστα τον Φώτη Κουβέλη να αρνηθεί τυχόν πρόταση για πρόεδρος της Δημοκρατίας -θα παραβρεθεί μάλιστα και θα μιλήσει και σε εκδήλωση για το νέο βιβλίο του Αλέξη Μητρόπουλου στις 25 Σεπτεμβρίου. Θα μιλήσουν επίσης οι Αριστείδης Καλουτσάκης (Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας), Νικήτας Κανάκης (Κοινωνική Συμφωνία), Θάνος Κονταργύρης (ATTAC Ελλάδα), Ανδρέας Νεφελούδης (Αριστερή Προοπτική), Δημήτρης Σακελλάρης (Νέοι Σοσιαλιστές), Νίκος Τόσκας (ΠΡΑΤΤΩ), Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι).


Κλείσιμο
«Άνοιγμα» και στους ΑΝΕΛ

Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από τα ανοίγματα σε ανεξάρτητους βουλευτές και σε ΔΗΜΑΡ, επιχειρεί να απλώσει χέρι συνεργασίας και τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.
Ο Γιάννης Μπαλάφας, της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν αποκλείει τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, συντασσόμενος με ανάλογη δήλωση προ ημερών του Νίκου Παππά, στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. Είναι δε χαρακτηριστικό της «διείσδυσης» του ΣΥΡΙΖΑ στον κεντροδεξιό χώρο το γεγονός ότι στην ομιλία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ παραβρέθηκε και η ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης