Ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για τον συμψηφισμό υποχρεώσεων και αναδρομικών για τους ένστολους

Ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για τον συμψηφισμό υποχρεώσεων και αναδρομικών για τους ένστολους

Οι αποδοχές τους πρέπει να είναι αφενός επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αφετέρου ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους

Ερώτηση 20 βουλευτών της ΝΔ για τον συμψηφισμό υποχρεώσεων και αναδρομικών για τους ένστολους
Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Μαρίνου κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την δυνατότητα συμψηφισμού οφειλών των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά του ΣΤΕ, την οποία συνυπέγραψαν και άλλοι 20 βουλευτές της Ν.Δ.

Οι βουλευτές επικαλούνται την απόφαση Ανώτατου Δικαστηρίου η οποία έκρινε ομόφωνα τις περικοπές στις αποδοχές των ενστόλων οι οποίες έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 ως αντισυνταγματικές, αλλά και την δέσμευση του Πρωθυπουργού (ΔΕΘ) για σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους με βάση και την απόφαση του ΣτΕ.

Οι υπογράφοντες το κείμενο αναφέρουν ότι οι συνεχείς μειώσεις των μισθών των ενστόλων αλλά και η αναδρομική μείωση των συντάξεων τους από τον Αύγουστο του 2012 έχουν ως συνέπεια να περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση σε μια τόσο δύσκολο, περίοδο όπως αυτή που διανύει η χώρα μας.

Κλείσιμο
Με κύριο γνώμονα τα ανωτέρω, οι αποδοχές τους πρέπει να είναι αφενός επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αφετέρου ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους. Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών τους, αλλά και η αναδρομική  μείωση των συντάξεων τους από 1-8-2012, έχουν ως συνέπεια να περιέλθουν  σε δεινή οικονομική θέση σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας.

Ως εκ τούτου θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να αποδεχθεί το συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ, κ.λ.π )  για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Ερωτούν τον Γκίκα Χαρδούβαλη σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο, προκειμένου να συμψηφιστούν οι πάσης φύσεως οφειλές προς το δημόσιο με τα αναδρομικά των ενεργεία και συνταξιούχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης