Κυβέρνηση: «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας»

Κυβέρνηση: «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας»

Ήδη τα στελέχη της κυβέρνησης έχουν πάρει τα κομπιουτεράκια για να κοστολογήσουν τις «υποσχέσεις» προκειμένου εν τέλει να καταδείξουν ότι το πρόγραμμά του είναι ανεφάρμοστο

Κυβέρνηση: «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας»
Με μία σκωπτική ανακοίνωση της εκπροσώπου της απάντησε η κυβέρνηση στην ομιλία και στην συνέντευξη του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ΔΕΘ στην οποία αναφέρει ότι: «μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"». 

Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιμείνει στην αποδόμηση του κ. Τσίπρα και ήδη τα στελέχη του έχουν πάρει τα κομπιουτεράκια για να κοστολογήσουν τις «υποσχέσεις» προκειμένου εν τέλει να καταδείξουν ότι το πρόγραμμά του «είναι ανεφάρμοστο και ότι σε περίπτωση που το επιχειρήσει τότε θα βάλλει την χώρα σε περιπέτειες αφού θα έλθει σε σύγκρουση με τους εταίρους». 

Ενδεικτικά στην ανακοίνωσή της η κα Σοφία Βούλτεψη αναφέρει: «Το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν να υποσχεθεί αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και το μόνο που μας είπε είναι ότι δεν θα μείνει Ευρωπαίος ηγέτης που δεν θα γοητεύσει! Χαιρόμαστε για την ευκολία του κ. Τσίπρα να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών!».

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν εξήγησε από που θα βρει τα 13,5 δις ευρώ που κοστίζουν οι υποσχέσεις του και ότι τελικώς επαφίεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ενδογενής αντίφαση αφού από τη μία δημιουργεί κίνδυνο εξόδου από το ευρώ ενώ από την άλλη ο αρχηγός του αναφέρθηκε επανειλημμένως στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ για την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την οικονομία. Σημειώνει ότι συνιστά “ανευθυνότητα” ότι ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα τι θα γίνει αν υπάρξουν δυσκολίες απαντά “θα δούμε”. Στην ανακοίνωσή της η κα Σοφία Βούλτεψη υποστηρίζει: “ο κ. Τσίπρας  απέφυγε να εξηγήσει από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς «λεφτά υπάρχουν» και ότι απέφυγε να αναφερθεί σε μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα. Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα δεν είναι και τόσο κρυφή, διότι την έχουν όλοι αντιληφθεί, σε σημείο που να λένε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι παράδεισος σε σχέση με την "κόλαση" που επιφυλάσσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή της: «Ο κ. Τσίπρας απέφυγε να μιλήσει για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και το πρόγραμμα του κόμματός του” και καταλήγει ότι “ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός και για να το πετύχει, υπόσχεται στον λαό τα πάντα και τίποτε”. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης