Βενιζέλος προς Πετσάλνικο: «Σ’ ευχαριστώ για την πολύ ωραία υποδοχή!»

Βενιζέλος προς Πετσάλνικο: «Σ’ ευχαριστώ για την πολύ ωραία υποδοχή!»

Η ειρωνεία του Ευ.Βενιζέλου προς τον Φ.Πετσάλνικο που υποσχόταν στην ηγεσία του κόμματος ότι στην εκδήλωση δεν θα σημειωθούν έκτροπα - Πώς αντέδρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τις αποδοκιμασίες και τους σκαιούς χαρακτηρισμούς από τους παπανδρεϊκούς που τον θεωρούν... προδότη

Βενιζέλος προς Πετσάλνικο: «Σ’ ευχαριστώ για την πολύ ωραία υποδοχή!»
Τη δυσφορία του προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για το κλίμα στο οποίο αναγκάστηκε να εκφωνήσει τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της έκθεσης του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου». Ο κ. Βενιζέλος αμέσως μόλις κατέβηκε από το βήμα των ομιλητών επέστρεψε στην θέση του. Εκεί πρόλαβε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής σχεδόν δίπλα του, την ώρα που ο κ. Πετσάλνικος ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα, αφού βάσει προγράμματος ήταν ο επόμενος που θα μιλούσε.

Ο κ. Βενιζέλος κρατώντας το μαντήλι του στα χέρια και σκουπίζοντας το πρόσωπό του από τον ιδρώτα είπε στον κ. Πετσάλνικο: «Σ’ ευχαριστώ για την πολύ ωραία υποδοχή στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ!».

Ο κ. Πετσάλνικος το άκουσε και δεν απάντησε τίποτα. Αμέσως μετά κλήθηκε στο βήμα και ξεκίνησε την ομιλία του. Ενδεχομένως ο πρόεδρος του κόμματος να ανέμενε μια δήλωση υποστήριξης – έστω και χλιαρή - από τον κ. Πετσάλνικο. Ίσως γι’ αυτό το λόγο να έσπευσε να διαμαρτυρηθεί προς αυτόν λίγο πριν ξεκινήσει εκείνος  τη δική του ομιλία. Μια παρέμβαση του κ. Πετσάλνικου πιθανότατα να αποφόρτιζε την ατμόσφαιρα εκείνη την ώρα. 

Κλείσιμο
Όμως, ο κ. Βενιζέλος που καθόταν ακριβώς απέναντι από το βήμα άκουσε τον πρόεδρο της Βουλής να υπερασπίζεται μόνο τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο, όταν ένα τμήμα των παρευρισκομένων τον αποδοκίμασαν. Ούτε κουβέντα δεν βρήκε να πει ο κ. Πετσάλνικος για τις ύβρεις εναντίον του κ. Βενιζέλου, στάση που όπως γνωρίζουν όλοι στη διπλωματία λέγεται «σιωπηρά αποδοχή».

Σύμφωνα με κάποιες  πληροφορίες την προηγούμενη ημέρα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε δώσει διαβεβαιώσεις στην ηγεσία του κόμματος ότι έχουν γίνει τα πάντα ώστε να μην υπάρχουν έκτροπα. Έτσι δεν ήταν λίγοι από όσους παρακολούθησαν τις χθεσινές  αποδοκιμασίες που εξεπλάγησαν με το γεγονός και εξέφραζαν τη δυσφορία τους.

Αμέσως μετά την  εκδήλωση άνθρωποι κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου υποστήριζαν πως δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν τα συνθήματα και οι αντιδράσεις του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Σύμφωνα όμως με κάποιες άλλες εκτιμήσεις, τα πρόσωπα που συμμετείχαν στα γιουχαΐσματα θα μπορούσαν εύκολα να περιοριστούν στις αντιδράσεις τους, αφού επρόκειτο για στελέχη του κόμματος, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από την Νεολαία.  

Δεν είναι τυχαίο ότι στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Καρύδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΙ. Είπε ο κ. Καρύδης: «Αυτή η συμπεριφορά των κλακαδόρων ήταν λάθος που δεν αποδοκιμάστηκε χθες από τους  οργανωτές της εκδήλωσης. Αυτή η συμπεριφορά δεν οδηγεί πουθενά. Για την κοινωνία, για τον κόσμο που στηρίζει  το ΠΑΣΟΚ και παλεύει μέσα από τις γραμμές της Δημοκρατικής Παράταξης, το μήνυμα που στείλανε δεν ήταν μήνυμα ενότητας αλλά διχασμού. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο».

Σε σχετική αναφορά επίσης προέβη σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος. Μίλησε για μερικές δεκάδες ανθρώπων που «αμαύρωσαν μια εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον άνθρωπο που θεμελίωσε τη δημοκρατία στη χώρα μας». Ο κ. Κουκουλόπουλος συνέχισε λέγοντας: «ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που με τις γενναίες και σημαντικές πολιτικές του αποφάσεις ένωσε πραγματικά τους Έλληνες. Όλοι αυτοί, λοιπόν, είτε ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, είτε δηλώνουν ΠΑΣΟΚ, μάλλον λάθος έκαναν καθώς το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε και εκφράζει πάντα τη νεωτερικότητα. Υπάρχουν άλλοι χώροι που εκφράζουν την πολιτική καθυστέρηση και οι άνθρωποι αυτοί προφανώς σ΄ αυτούς τους χώρους ανήκουν και όχι στο ΠΑΣΟΚ».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης