Φως και νερό από την Τουρκία υπόσχεται ο Ερντογάν στους Τουρκοκύπριους

Φως και νερό από την Τουρκία υπόσχεται ο Ερντογάν στους Τουρκοκύπριους

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας από τα κατεχόμενα - «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της όπως και η Τουρκία», είπε για το Κυπριακό 

Φως και νερό από την Τουρκία υπόσχεται ο Ερντογάν στους Τουρκοκύπριους
«Το Κυπριακό είναι ένα από τα σημαντικά θέματα στην ατζέντα της Τουρκίας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, όπου τον υποδέχθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου και άλλοι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους, καθώς και ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Ο κ. Ερντογάν, τον οποίο υποδέχθηκε επίσης μια ομάδα ατόμων που κρατούσε σημαίες, ανέφερε πως η επίσκεψή του έχει τόσο συναισθηματικό όσο και ουσιαστικό χαρακτήρα. Αναφέρθηκε στη μεταφορά νερού στα κατεχόμενα από την Τουρκία σε δυο μήνες και πρόσθεσε πως θα υπάρξει επίσης και μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως θα έχουν συνομιλίες με τον κ. Ερογλου, την πρόεδρο της λεγόμενης βουλής, το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης για την «ειλικρινή στάση» του ψευδοκράτους έναντι της διεθνούς κοινότητας, όπως ανέφερε. Εξέφρασε την πεποίθηση πως η «νότια Κύπρος», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, θα λάβει τα μηνύματα ειρήνης από αυτά τα βήματα.
Κλείσιμο

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της ως εγγυήτρια δύναμη, όπως το πράττει και η Τουρκία, όπως ανέφερε, και πρόσθεσε πως εάν γίνει αυτό τότε το Κυπριακό θα επιλυθεί.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τους τάφους των Φαζίλ Κουτσιούκ και Ραούφ Ντενκτάς και μετέβη στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο. Εκεί έτυχε «επίσημης» υποδοχής και παρακάθισε σε συνάντηση με τον κ. Έρογλου που ξεκίνησε στις 3 το απόγευμα μετά την οποία θα δώσουν δημοσιογραφική διάσκεψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης