Διαδοχικά τετ-α-τετ Χαρδούβελη με υπουργούς ενόψει τρόικας

Διαδοχικά τετ-α-τετ Χαρδούβελη με υπουργούς ενόψει τρόικας

Στις 14: 00 θα συναντηθεί με τον υπ. Δικαιοσύνης, Χ.Αθανασίου και στις 16:00 με τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκη

Διαδοχικά τετ-α-τετ Χαρδούβελη με υπουργούς ενόψει τρόικας
«Αλλεπάλληλες συναντήσεις με συναδέλφους του στην κυβέρνηση, θα έχει σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, στις 14:00 θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και στις 16:00 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον έως τώρα προγραμματισμό, η ελληνική αποστολή θα μεταβεί στη γαλλική πρωτεύουσα το μεσημέρι της Τρίτης, 2 Σεπτεμβρίου, και από το απόγευμα της ίδιας ημέρας έως το βράδυ, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα αφορούν σε θέματα του υπουργείου Οικονομικών (δημοσιονομικό κενό, εκτέλεση προϋπολογισμού και πρωτογενές πλεόνασμα, αποφάσεις ΣτΕ για ειδικά μισθολόγια, κ.λπ.).

Κλείσιμο
Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, οι διαπραγματεύσεις θα περιστραφούν σε θέματα των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης (εργασιακά, ασφαλιστικό, απολύσεις και νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, «κόκκινα» δάνεια, κ.λπ.).

Το πρωί της Πέμπτης θα υπάρξει (στο κτίριο του ΟΟΣΑ, όπου θα πραγματοποιηθούν και οι προηγούμενες συναντήσεις) μια συνάντηση σύνοψης με τους εκπροσώπους των δανειστών, και εν συνεχεία μια άτυπη ενημέρωση για τα αποτελέσματα των συνομιλιών. Η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ, όπως είναι προς το παρόν γνωστό, η ουσιαστική αξιολόγηση από την τρόικα της ελληνικής οικονομίας, θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης