Εντολές της ΕΛΑΣ για την προστασία των ζώων

Εντολές της ΕΛΑΣ για την προστασία των ζώων

Πιο αυστηρές ποινές για την κακοποίηση ζώων - Διαβάστε τις οδηγίες που δόθηκαν προς όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας

Εντολές της ΕΛΑΣ για την προστασία των ζώων
Αυστηροποίηση των ποινών με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και βαρύτατα πρόστιμα για όσους κακοποιούν ζώα ζητεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, σε επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου. 

Στο πλαίσιο της Νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργού για την αυστηροποίηση των ποινών σε περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκαν σαφείς εντολές και οδηγίες για το θέμα της προστασίας των ζώων, προς όλες τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Ειδικότερα, οι κατευθύνσεις και εντολές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων
Κλείσιμο
:

Την ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με οικείους συλλόγους, φιλοζωικές εταιρείες και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε θέματα προστασίας των ζώων.

Μέριμνα για την ανάπτυξη από τους διοικούντες Αξιωματικούς, κατά τις συγκεντρώσεις του προσωπικού τους, του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των ζώων.

Ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη μελέτη και εφαρμογή της νομοθεσίας και των διαταγών που αφορούν στο αντικείμενο του θέματος.

Εξειδίκευση των υπηρεσιακών ενεργειών με υποχρεωτική έκδοση ειδικότερων διαταγών, οδηγιών και κατευθύνσεων σε κάθε περίπτωση παράβασης της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων.

Την άσκηση συνεχούς εποπτείας και ελέγχου στις Αστυνομικές Υπηρεσίες που επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις αδικημάτων αναφορικά με θανάτωση, βασανισμό ή κακοποίηση ζώων, για το σύννομο και έγκαιρο χειρισμό και την ολοκλήρωση των σχετικών προανακριτικών ενεργειών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης