Ο Χαρακόπουλος απειλεί ότι θα καταψηφίσει το αντιρατσιστικό

Ο Χαρακόπουλος απειλεί ότι θα καταψηφίσει το αντιρατσιστικό

Αν δεν περιλαμβάνει διάταξη για τους χριστιανούς της Ανατολής

Ο Χαρακόπουλος απειλεί ότι θα καταψηφίσει το αντιρατσιστικό
Ότι θα καταψηφίσει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αν δεν περιλαμβάνει διάταξη που να απαγορεύει  την άρνηση των εγκλημάτων κατά των χριστιανών της Ανατολής, ανακοίνωσε την Tετάρτη ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, o κ. Χαρακόπουλος είπε ότι αν δεν υπάρχει εξομοίωση της γενοκτονίας των χριστιανών της Aνατολής με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τότε για εκείνον υπάρχει ζήτημα συνείδησης και δεν μπορεί να το ψηφίσει.

«Αν θεωρείτε ότι η άρνηση του ολοκαυτώματος υποκινεί βία, ομοίως θα πρέπει να υπάρχει και ίδια αντιμετώπιση και για τους αρνητές της γενοκτονίας των χριστιανών της Ανατολής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που θα προβλέπει ότι θα είναι αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής όπως των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Στην επιστολή τους ανέφεραν ότι κάτι άναλογο ισχύει για την γενοκτονία των Εβραίων ενώ υπενθυμίζουν την σχετική δήλωση-δέσμευση για το θέμα του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. Σημείωσαν, ακόμα, ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης έχει αναγνωριστεί από την Βουλή το Φεβρουάριο του 1994.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης