Κύπρος: Από τη βρετανική βάση θα ξεκινούν για βομβαρδισμούς στο Ιράκ

Κύπρος: Από τη βρετανική βάση θα ξεκινούν για βομβαρδισμούς στο Ιράκ

Δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Βρετανία, αν η χώρα αποφασίσει να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ



Κύπρος: Από τη βρετανική βάση θα ξεκινούν για βομβαρδισμούς στο Ιράκ
Την υποστήριξη και τη βοήθειά της στη μάχη κατά των εξτρεμιστών στου Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, προσφέρει η Κύπρος, σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Επικαλούμενο δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, το ειδησεογραφικό δίκτυο αναφέρει ότι η Κύπρος «δεν θα σταθεί εμπόδιο στη Βρετανία», αν η χώρα αποφασίσει να προχωρήσει σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

Μάλιστα, την τελευταία εβδομάδα η βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο χρησιμοποιείται από βρετανικά αεροσκάφη για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο Ιράκ αλλά και διάφορες αναγνωριστικές αποστολές.

Πάντως, ο κ. Κασουλίδης είπε στο Sky News ότι η Βρετανία θα πρέπει να συζητήσει με το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, πριν προχωρήσει σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν σπείρει τον θάνατο και τον τρόμο στο Ιράκ.

Ωστόσο, όπως σημείωσε: «Είμαι βέβαιος ότι δεν θα αντιταχθούμε στη χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων για οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγεται ενάντια σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως το Ισλαμικό Κράτος, "τη χειρότερη του είδους της που έχουμε δει μέχρι σήμερα"».
Κλείσιμο

Ο Κύπριος ΥΠΕΞ έκανε, μάλιστα, λόγο για μια «πραγματική απειλή», τονίζοντας ότι όλες οι γειτονικές χώρες βρίσκονται σε κίνδυνο.

«Θεωρούμε ότι η Κύπρος κινδυνεύει επίσης», ανέφερε, προσθέτοντας πως η άνοδος των τζιχαντιστών στη Συρία έχει θορυβήσει την γύρω περιοχή.

Πάντως, αναφερόμενο στη Βάση του Ακρωτηρίου, το Sky News τονίζει ακόμη πως βρίσκεται 150 μίλια από τη συριακή ακτογραμμή, γεγονός που -όπως επισημαίνεται- «σημαίνει ότι το νησί είναι ζωτικής, στρατηγικής σημασίας για τις τρέχουσες δραστηριότητες».

Σημειώνεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, είπε πως η χώρα του θα χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της δεξιότητες  για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, τους πολίτες ότι δεν θα πάει τη Βρετανία σε έναν άλλο πόλεμο στο Ιράκ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης