Βούλτεψη: «Τρικυμία εν κρανίω» στο ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή

Βούλτεψη: «Τρικυμία εν κρανίω» στο ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή

«Ο καθένας εκ των… αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος

Βούλτεψη: «Τρικυμία εν κρανίω» στο ΣΥΡΙΖΑ για την Αργεντινή
Για σύγχυση και ρεσιτάλ αμηχανίας κατηγορεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αντιπαράθεση νωρίτερα στη Βουλή μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ για την επιλεκτική χρεοκοπία στην οποία οδηγήθηκε η Αργεντινή.

Η κ. Βούλτεψη σε ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι όπως λέει  στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, (αναφερόμενη στην επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής) επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αμηχανίας και άγνοιας.

«Ο καθένας εκ των… αργεντινολόγων έχει τη δική του εκδοχή: Μπερδεύουν χρονολογίες, ποσά, γεγονότα, πρόσωπα, δανειστές» αναφέρει και προσθέτει: «Ανάλογα με τη συνιστώσα στην οποία ανήκουν, άλλοι υποστηρίζουν πως ορθώς η Αργεντινή κήρυξε το 2001 στάση πληρωμών, διότι έκτοτε η οικονομία της …απογειώθηκε, άλλοι πως για τη σημερινή κατάσταση δεν ευθύνονται οι αποφάσεις του 2001, αλλά τα …κοράκια και άλλοι πως …«όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση, εννοούσε ότι δεν δέχθηκε εκβιασμούς, που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω εξαθλίωση τη χώρα»!

Κλείσιμο
Η κ. Βούλτεψη σημειώνει ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραλείπουν να πουν ότι η Αργεντινή κατέφυγε (το 2008) στα «κοράκια», ακριβώς επειδή το 2001 είχε κηρύξει στάση πληρωμών με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσει.

«Αν δεν πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω, τότε πρόκειται για σκόπιμη πρόκληση σύγχυσης» σχολιάζει.

Αναφέρεται δε σε δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα που είχε κάνει κατά την λατινοαμερικάνικη περιοδεία του, στα τέλη του 2012 με αρχές του 2013.
«Μας είχε πει πως οι χώρες αυτές κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή» είπε και πρόσθεσε: «Μας παρουσίαζε δηλαδή (και με την περίφημη δήλωσή του στη Βουλή μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή) ως παράδειγμα προς μίμηση, αυτό που όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται ως παράδειγμα προς αποφυγή».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αντιδρά στις κατηγορίες που όπως λέει  προσάπτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή επιχαίρει για τη νέα χρεοκοπία της Αργεντινής.

«Ουδείς επιχαίρει. Το αντίθετο: Η Ελλάδα αισθάνεται θλίψη για τα δεινά του λαού της Αργεντινής, στα οποία οδηγήθηκε από τις επιλογές των κυβερνήσεών του. Αλλά στην αξιωματική αντιπολίτευση ταιριάζει η ρήση «εκεί που μας χρωστάγανε μας παίρνουν και το βόδι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης