Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα πανεπιστήμια

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα πανεπιστήμια

Παρών και ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος - Απώτερος στόχος η αναζήτηση λύσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων 

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου για τα πανεπιστήμια
Λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα επιχειρήσουν να βρουν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Παιδείας.

Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος συναντώνται στο Μέγαρο Μαξίμου για τα πανεπιστήμια. Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος θα προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου με τα στοιχεία που έχει συλλέξει από την πλευρά των πρυτανικών αρχών με τις οποίες συναντήθηκε την Τρίτη.

Οι πρυτανικές αρχές θεωρούν ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα βρίσκονται σε οριακό σημείο και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο από το Σεπτέμβριο να καταστεί αδύνατη η λειτουργία τους, αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται ακόμα και να διαθέσει προς τα πανεπιστήμια μέρος των 8 εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξε το Δημόσιο από μίζες και άλλες εγκληματικές ενέργειες κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να παρουσιάσει μια σειρά από μέτρα που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Παιδείας στην προσπάθεια να ανακουφιστούν οικονομικά τα ιδρύματα, όπως είναι μεταξύ άλλων η εξαίρεση των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΚΕ) από την ενιαία αρχή πληρωμών προκειμένου να έχουν την ευελιξία τα ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται μέσω της έρευνας και η απελευθέρωση της διαδικασίας λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης