Σαμαράς: Συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον κοινό μας αγώνα με την Κύπρο

Σαμαράς: Συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον κοινό μας αγώνα με την Κύπρο

Ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της συνάντησης με τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδη, διευκρίνισε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις εποικοδομητικές προσπάθειες της Κύπρου - Αναστασιάδης: Η στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου ανατρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Σαμαράς: Συνεχίζουμε μέχρι τέλους τον κοινό μας αγώνα με την Κύπρο
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας Ανβτώνη Σαμαρά με τον Κύπριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το Κυπριακό να βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών τους.

Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο κ. Σαμαράς, στις δηλώσεις του, δεσμεύτηκε για συνέχιση «μέχρι τέλους του κοινού, ειρηνικού αγώνα» για την ανατροπή των τετελεσμένων της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο. Μετά την ενημέρωση που είχε ο ίδιος από τον κ. Αναστασιάδη, δήλωσε ότι δεν υπάρχει σημαντική προσέγγιση ανάμεσα στις δυο πλευρές, αλλά επιβεβαίωση εκ διαμέτρου αντίθετων απόψεων που αφορούν μεταξύ άλλων στο κοινοτικό κεκτημένο ή στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις εποικοδομητικές προσπάθειες της Κύπρου «τόσο επί της διαδικασίας όσο και επί της ουσίας των διαπραγματεύσεων» για την επίλυση του Κυπριακού. «Είμαστε μαζί, υπερασπιζόμαστε σταθερά τα δίκαια του ελληνισμού αλλά και την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι συνομιλίες συνεχίζονται, αλλά για την εξεύρεση λύσης χρειάζεται η άλλη πλευρά να δείξει βούληση, η Τουρκία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και με την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Κλείσιμο

Αναστασιάδης: Η στρατηγική Ελλάδας-Κύπρου ανατρέπει τους τουρκικούς σχεδιασμούς

Από την πλευρά του, ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη στήριξη και αναφέρθηκε στην άρνηση της τουρκικής πλευράς να ανταποκριθεί σε όσα έχει δεσμευτεί.

«Από κοινού με την ελληνική κυβέρνηση έχουμε αποφασίσει ότι η επιλογή του διαλόγου είναι η ορθοτέρη», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος σημείωσε την παρουσία Ελλάδας και Κύπρου στην ΕΕ και την αξιοποίηση της ευρωπαϊκής διάστασης του κυπριακού. «Η συνεχής μεταξύ μας συνεννόηση και η σταθερή μας πορεία σε στρατηγικές, ανατρέπουν τους τουρκικούς σχεδιασμούς» πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί την Τρίτη στη Βουλή με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο, Δημήτρη Κουτσούμπα και Φώτη Κουβέλη. Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνοδεύουν στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης