Συνάντηση Ράιχενμπαχ - Αθανασίου για θέματα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Συνάντηση Ράιχενμπαχ - Αθανασίου για θέματα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση

Συνάντηση Ράιχενμπαχ - Αθανασίου για θέματα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης
Η παροχή τεχνικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ομάδα Δράσης της Ε.Ε. (European Commission Task Force for Greece– TFGR), ιδίως προς υποστήριξη των έργων και εφαρμογών ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (e-Justice), ήταν ο βασικός σκοπός  της επίσκεψης  του Χορστ Ράιχενμπαχ στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συναντήθηκε με τον  υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Νικόλα Κανελλόπουλο, τον προϊστάμενο της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα  Πάνο  Καρβούνη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες των δύο πλευρών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, μέθοδοι μεταφοράς διεθνούς τεχνογνωσίας από επιτυχημένα παραδείγματα εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, σε τομείς όπως ηλεκτρονική Δικαιοσύνη, στατιστική παρακολούθηση, εναλλακτικοί μέθοδοι επίλυσης διαφορών, που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια του υπουργείου για επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης και βελτίωσης των δικαστικών υποδομών.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κ. Ράιχενμπαχ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση του υπουργείου να καταρτίσει και εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη διαμεσολάβηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης