Αναστασιάδης και Έρογλου επισκέφθηκαν το εργαστήριο για του αγνοούμενους

Αναστασιάδης και Έρογλου επισκέφθηκαν το εργαστήριο για του αγνοούμενους

Η επιτροπή θα επισπεύσει το έργο της ούτως ώστε να ταυτοποιηθούν περισσότερα λείψανα αγνοουμένων, προσθέτοντας ότι αναμένεται να εντοπιστούν ακόμα τα λείψανα 1.000 αγνοουμένων

Αναστασιάδης και Έρογλου επισκέφθηκαν το εργαστήριο για του αγνοούμενους
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, επισκέφθηκαν σήμερα για πρώτη φορά μαζί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας στη "νεκρή ζώνη".

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, το μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής, Paul-Henri Anri, πλαισιωμένος από τους δύο ηγέτες, ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και ανέφερε ότι νιώθουν ενθαρρυμένοι από την επίσκεψη αυτή και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για το έργο που επιτελείται στο εργαστήριο.

Είπε επίσης ότι η επιτροπή θα επισπεύσει το έργο της ούτως ώστε να ταυτοποιηθούν περισσότερα λείψανα αγνοουμένων, προσθέτοντας ότι αναμένεται να εντοπιστούν ακόμα τα λείψανα 1.000 αγνοουμένων.

Κλείσιμο
Έκανε επίσης έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δύο κοινότητες και άλλους δωρητές για οικονομική ενίσχυση, λέγοντας ότι η Επιτροπή εκτός από τα 4 εκ. ευρώ προϋπολογισμό έχει ανάγκη από ακόμη 900 χιλιάδες ευρώ ούτως ώστε να επισπεύσει το έργο της.

Στη συνέχεια, οι ηγέτες αναχώρησαν προς το χώρο όπου διεξάγονται οι συνομιλίες όπου άρχισαν τη συνάντησή τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης