Συνέδριο για διεύρυνση της Κεντροδεξιάς προτείνει ο Μεϊμαράκης

Συνέδριο για διεύρυνση της Κεντροδεξιάς προτείνει ο Μεϊμαράκης

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει την θητεία της, επισημαίνοντας πως «η ΝΔ μπορεί να επανακάμψει δημοσκοπικά»

Συνέδριο για διεύρυνση της Κεντροδεξιάς προτείνει ο Μεϊμαράκης
Θέμα διενέργειας συνεδρίου «πανστρατιάς» της Κεντροδεξιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο άνοιξε ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι τον Σεπτέμβριο λήγει το δίλημμα «μνημόνιο αντιμνημόνιο» και πως οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να επανακαθορίσουν το πρόγραμμά τους με στόχο νέες συμμαχίες με την κοινωνία.

Ως εκ τούτου, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει την θητεία της επισημαίνοντας πως «η ΝΔ μπορεί να επανακάμψει δημοσκοπικά από το φθινόπωρο που θα ξεκινήσουν και οι φοροαπαλλαγές, άρα ποιος θα θέλει πρόωρες εκλογές όταν θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ;».

Κλείσιμο
Πάντως ερωτώμενος εάν στο συνέδριο «πανστρατιάς» πρέπει να κληθεί και η «Ελιά» απάντησε ως εξής: «φυσικά… για να κάνει χαιρετισμό».

Πέραν αυτών, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας υποστήριξε ότι οι διατάξεις του Συντάγματος αποσκοπούν στην δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων και όχι στο να προκαλούνται πρόωρες εκλογές, «Δεν μπορεί να εκβιάζεται το Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε πως «η πρόωρη συζήτηση για την προεδρική πλειοψηφία δημιουργεί την αίσθηση μακράς προεκλογικής περιόδου και ως εκ τούτου περίοδο ανασφάλειας» ενώ επανέλαβε την πάγια προσωπική του άποψη για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης