Κύπρος: Tελικές συζητήσεις για την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου

Κύπρος: Tελικές συζητήσεις για την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων σήμερα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ αν χρειαστεί  η παραμονή του κλιμακίου της Τρόικας στη Κύπρο θα παραταθεί

Κύπρος: Tελικές συζητήσεις για την 5η επικαιροποίηση του μνημονίου
Κυπριακές Αρχές και Τρόικα αρχίζουν σήμερα τις τελικές συζητήσεις για την 5η  επικαιροποίηση του μνημονίου, με το σημαντικότερο θέμα στη συζήτηση να είναι το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

Οι συζητήσεις θα αρχίσουν από την Κεντρική Τράπεζα όπου θα τεθούν τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ στη συνέχεια η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη θα μεταβεί στο Υπουργείο Οικονομικών για συζήτηση των ζητημάτων του χρηματοπιστωτικού τομέα που αφορούν και το υπ. οικονομικών. Ακολούθως οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά την Κυβέρνηση.

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων σήμερα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ αν χρειαστεί  η παραμονή του κλιμακίου της Τρόικας στη Κύπρο θα παραταθεί.

Κλείσιμο
Σε σχέση με το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ακινήτων, αν και οι διαφορές δεν έχουν ακόμη γεφυρωθεί, με βάση το νέο σχεδιασμό, το νομοσχέδιο θα οδηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα για έγκριση, ενώ δεν αποκλείεται στην ίδια συνεδρία να κατατεθεί και το πλαίσιο μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για  την αφερεγγυότητα φυσικών και νομικών προσώπων, το οποίο με βάση το τέταρτο επικαιροποιημένο μνημόνιο θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου. Με βάση το μνημόνιο η κύρια κατοικία εξαιρείται από τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων μέχρι και την εφαρμογή του πλαισίου για την αφερεγγυότητα, η οποία θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης