Βορίδης: Η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού

Βορίδης: Η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού

Στηρίζει Κυρ.Μητσοτάκη ο υπουργός Υγείας - Τάσσεται υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων επισημαίνοντας ότι στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι κρίνονται κάθε μέρα

Βορίδης: Η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού
«Προσβλητική» για τους δημόσιους υπαλλήλους στο σύνολό τους χαρακτηρίζει την άρνηση της αξιολόγησης ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού».

Ο υπουργός Υγείας με δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ στηρίζει έμμεσα τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει το δύσκολο έργο των απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ «καρφώνει» τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο που λέει «όχι» στις απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

«Για να κάνω απόλυση στο δημόσιο πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Στο 15% υπάρχει διάταξη που να το οδηγεί στην απόλυση; Απάντηση: Όχι. Κάποιο άλλο δυσμενές μέτρο; Απάντηση: Όχι. Τι θα πάθουν όσοι βρίσκονται στο 15%; Θα υπάρξουν μέτρα βελτιώσεως» τόνισε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας: «Η άρνηση αξιολόγησης προσβάλλει τους δημόσιους υπάλληλους στο σύνολό τους και αυτούς στον τομέα της υγείας... Στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοί τους κάθε μέρα κρίνονται με απόλυση, μείωση μισθών... Αυτό δεν συμβαίνει στο δημόσιο».

Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στο θέμα της διαπραγμάτευσης, σημείωσε: «Υπάρχουν ζητήματα όπως η φορολογία και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που πρέπει να τα ξαναδούμε. Αυτό θα γίνει υπεύθυνα και συγκεκριμένα... η διαπραγμάτευση δεν είναι ατζέντα του κάθε υπουργού. Εγώ μπορώ να έχω προτεραιότητά μου τον κοινωνικό προϋπολογισμό, ο άλλος να τονίζει ότι υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ που ρίχνουν πίσω τον προϋπολογισμό...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης