Βενιζέλος: Μόνο η αιγυπτιακή πρωτοβουλία μπορεί να φέρει την εκεχειρία στη Γάζα

Βενιζέλος: Μόνο η αιγυπτιακή πρωτοβουλία μπορεί να φέρει την εκεχειρία στη Γάζα

«Θέλουμε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της ομόφωνης Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας» είπε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την αεροπορική τραγωδία 

Βενιζέλος: Στηρίζει την αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Την ελληνική στήριξη στην αιγυπτιακή πρωτοβουλία για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες.  

«Η αιγυπτιακή πρωτοβουλία στηρίζεται από τον Αραβικό Σύνδεσμο και είναι η μόνη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα, δηλαδή την άμεση εκεχειρία, την επαναφορά στο καθεστώς εκεχειρίας του 2012 και φυσικά, ο απώτερος στόχος είναι η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι η ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή πρέπει να αποφευχθεί.

Παράλληλα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην ανατολική Ουκρανίο, όπου συνετρίβη το μαλαισιανό αεροσκάφος υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα με πολύ μεγάλο σεβασμό, υποστηρίζει την ολλανδική πρόταση. Θέλουμε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της ομόφωνης Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Κλείσιμο
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την Απόφαση αυτή και το κείμενο των Συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, σήμερα, στέλνει ένα πάρα πολύ καθαρό μήνυμα που αφορά όχι μόνο το τραγικό γεγονός, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης