Νέος χάρτης στην ελληνική δημόσια διοίκηση

Νέος χάρτης στην ελληνική δημόσια διοίκηση

Συστήνονται, αλλά και να καταργούνται υφιστάμενες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν στα διάφορα υπουργεία

Νέος χάρτης στην ελληνική δημόσια διοίκηση
Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, κατ΄ επιταγήν της μνημονιακής πολιτικής (Μνημόνιο ΙΙ - νόμος 4046/2012)  έχει ήδη αποτυπωθεί σε σχέδια προεδρικών διαταγμάτων τα οποία τροποποιούν και καθορίζουν τους νέους οργανισμούς των υπουργείων.

Τα 16 αυτά διατάγματα με τους νέους οργανισμούς των υπουργείων έχουν κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το οποίο επεξεργάστηκε τα 11 εξ αυτών και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις των δικαστών διαβιβάστηκαν στα αρμόδια υπουργεία.

Με τους νέους οργανισμούς συστήνονται, αλλά και να καταργούνται υφιστάμενες οργανικές θέσεις που πλεονάζουν στα διάφορα υπουργεία.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου, σε ορισμένα από τα 11 αυτά διατάγματα εντόπισε μερικές διατάξεις μη νόμιμες  και υπεδείχθη από το δικαστήριο να διαγραφούν οι σχετικές διατάξεις από τα διατάγματα.

Οι διατάξεις που κρίθηκαν μη νόμιμες κατά κανόνα αφορούν στην κατανομή των οργανικών θέσεων και στην άμεση μετατροπή των υφιστάμενων προσωποπαγών θέσεων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης