Εθελοντής για τον ελληνικό τουρισμό ο πρόεδρος της Κίνας

Εθελοντής για τον ελληνικό τουρισμό ο πρόεδρος της Κίνας

Ο Σι Τζινπίνγκ είχε συνάντηση σε θερμό κλίμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο χαρακτήρισε παλιό φίλο της Κίνας - Σαμαράς προς Κινέζο πρόεδρο: Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς

Εθελοντής για τον ελληνικό τουρισμό ο πρόεδρος της Κίνας
Την πρόθεσή του να γίνει εθελοντής προκειμένου να προωθήσει τον ελληνικό τουρισμό στην Κίνα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη συνάντηση που είχε στη Ρόδο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Κλείσιμο

Στη συνάντηση που έγινε σε εξαιρετικά θερμό κλίμα ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι η επίσκεψη του κινέζου προέδρου λιγότερο από ένα μήνα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Κίνας στην Ελλάδα επισφραγίζει τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά κατά την υποδοχή του προέδρου της Κίνας όπου και σημείωσε ότι οι συχνές επαφές των ηγεσιών των δύο χωρών υπογραμμίζουν την επιθυμία να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία των δύο χωρών



«Εδώ στη Ρόδο παίρνετε μια εικόνα του ελληνικού τουρισμού. Η Ρόδος είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού ενός τομέα που μπορούμε να συνεργαστούμε. Και εγώ προσωπικά του δίνω πολύ σημασία γιατί είναι ένας τομέας ανταλλαγής των ανθρώπων των δύο χωρών μας. Μια ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα ο ένας την ζωή του άλλου και να περάσει όμορφα τις διακοπές του» ανέφερε ο Κάρολος Παπούλιας στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες.



Ο Σι Τζινπίνγκ  μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον οποίο χαρακτήρισε σημαντικό πολιτικό και παλιό φίλο της Κίνας τονίζοντας πως ο ίδιος αποδίδει «μεγάλη σημασία» στις σχέσεις των δύο χωρών.



«Όπως ξέρουμε είμαστε δύο αρχαίοι πολιτισμοί για αυτό θέλουμε πολύ να κάνουμε κοινές προσπάθειες για να αναβαθμίσουμε τις διμερείς μας σχέσεις. Για αυτό σήμερα είχαμε αυτή την ευκαιρία να συναντηθούμε και πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε σημαντική συμφωνία για να προωθήσουμε περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις» συμπλήρωσε.

Σαμαράς προς Κινέζο πρόεδρο: Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς
Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι η πιο φιλόξενη χώρα για την Κίνα στην Ευρώπη 

Εάν επικρατούσαν ακόμα οι αξίες των πολιτισμών μας (σσ. του ελληνικού και του κινεζικού), δηλαδή η δικαιοσύνη, το μέτρο, η αρμονία και ο αλτρουισμός, ίσως τα προβλήματα της σημερινής παγκόσμιας συγκυρίας να μην υπήρχαν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλωσορίζοντας τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ στο Καστέλο της Ρόδου, πριν προχωρήση στην ξενάγηση σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της χώρας μας. 




 Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή με υψηλό δείκτη αστάθειας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως η χώρα μας είναι η πιο φιλόξενη χώρα για την Κίνα στην Ευρώπη. 


Η συνεργασία μας θα διευρύνεται συνεχώς, κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός που σημείωσε ακόμα πως η περαιτέρω ώθηση στις διμερείς σχέσεις (όπως για παράδειγμα με τον ανεφοδιασμό και την συντήρηση πολεμικών πλοίων της Κίνας που πλέουν στην περιοχή) θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις συνεργασίες των δύο χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης