Συστάθηκε ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

Συστάθηκε ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι θα μετέχουν - Έργο της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν και πόσα χρήματα μπορεί να αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση

Πούλησε το σπλάχνο της για κάτι παλιοσίδερα!
Συστάθηκε ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο
Σε μία απόφαση με βαρύνουσα πολιτική σημασία προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας προχώρησε στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, σύμφωνα με σχετική απόφαση που δημοσιεύφθηκε στη διαύγεια.

Στο εν λόγω έγγραφο, για τη σύσταση της επιτροπής, ο κ. Σταϊκούρας επικαλείται το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε προκειμένου να ερευνήσει τα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.Για πολλούς θεωρείται πως το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας.

Ποιοι μετέχουν

Κλείσιμο
Στην ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο μετέχουν:

- Ο κ. Παναγιώτης Καρακούσης, επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ ως συντονιστής.

- Ο κ. Βασίλειος Μανεσιώτης, πρώην διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελέτων της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΤτΕ, ως αναπληρωτής συντονιστής.

- Ο κ. Βασίλειος Κατριβέσης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την ΕΕ.

- Ο κ. Στυλιανός Μαραβελάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων.

- Ο κ. Δημήτριος Τσάκωνας, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΔΔΗΧ.


Το έργο της επιτροπής

Έργο της επιτροπής είναι να προσδιορίσει εάν και πόσα χρήματα μπορεί να αξιώσει το ελληνικό δημόσιο από τη γερμανική κυβέρνηση για όλα όσα έζησαν οι Έλληνες στη γερμανική κατοχή.  

Επιπλέον, στην επιτροπή αυτή έχουν τη δυνατότητα να συνεπικουρούν φυσικά πρόσωπα από όλα τα υπουργεία, ερευνητικοί φορείς, ακόμα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, χωρίς ωστόσο να λαμβάνουν καμία αμοιβή. 

«Το όλο έργο της επιτροπής και των συνεπικουρούντων προσώπων θα διέπεται από τις αρχές της απόλυτης εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας» τονίζεται.

Σύμφωνα με την απόφαση του κ. Σταϊκούρα η ειδική επιτροπή θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο της και το πόρισμά της μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2014. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης