Ο Θεοδωράκης αποφάσισε: Συνεργάζεται με τους Σοσιαλιστές, αλλά...

Ο Θεοδωράκης αποφάσισε: Συνεργάζεται με τους Σοσιαλιστές, αλλά...

...«το Ποτάμι» δεν θα ενταχθεί στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών

Ο Θεοδωράκης αποφάσισε: Συνεργάζεται με τους Σοσιαλιστές, αλλά...
Την απόφαση να ενταχθούν οι δύο ευρωβουλευτές του ως ανεξάρτητοι συνεργαζόμενοι με την ευρωομάδα «Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» ανακοίνωσε την Τρίτη το Ποτάμι.

Η απόφαση  αυτή ελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, μετά από συνάντηση που είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης και με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, το βράδυ της Δευτέρας.

Εξηγώντας την απόφασή του αυτή το Ποτάμι υποστηρίζει ότι οφείλεται στη δέσμευση της συγκεκριμένης ομάδας κατά τις διαπραγματεύσεις του Σταύρου Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες, «ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες».

Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι ότι  το Ποτάμι ταυτίζεται με τη συγκεκριμένη ευρωομάδα για την ανάγκη δημιουργίας αντίβαρου στις συντηρητικές δυνάμεις και αντιπαράθεσης με τις εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη.

Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι δεν ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε συζητήσει το ενδεχόμενο ένταξης των ευρωβουλευτών του κόμματος με τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης