Οι σύγχρονοι «Μαυρογιαλούροι»: Κέρδισαν μόνο 2 από τους 31 βουλευτές που κατέβηκαν στις αυτοδιοικητικές

Οι σύγχρονοι «Μαυρογιαλούροι»: Κέρδισαν μόνο 2 από τους 31 βουλευτές που κατέβηκαν στις αυτοδιοικητικές

Διαβάστε ποιους εθνοπατέρες «μαύρισαν» οι εκλογείς

Οι σύγχρονοι «Μαυρογιαλούροι»: Κέρδισαν μόνο 2 από τους 31 βουλευτές που κατέβηκαν στις αυτοδιοικητικές
Ως μήνυμα... αποδοκιμασίας ερμηνεύονται τα «φτωχά» ποσοστά επιτυχίας των βουλευτών που αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς μόλις δύο από τους συνολικά 31 κατάφεραν να αναδειχθούν τελικοί νικητές.

Εκτός της κυρίας Ρένας Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) που επικράτησε στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής και του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Σταυρογιάννη που πήρε τελικά τον Δήμο Λαμίας, οι υπόλοιποι «εθνοπατέρες»… καταποντίστηκαν. Ορισμένα δε πρωτοκλασάτα ονόματα δεν κατάφεραν καν να περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Ειδικότερα,
εκτός δευτέρου γύρου για τον Δήμο Αθήνας
Κλείσιμο
έμειναν οι: Άρης Σπηλιωτόπουλος ο οποίος είχε παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα προκειμένου να δείξει ότι είναι πρόθυμος να αφιερωθεί πλήρως στον Δήμο Αθήνας, Ηλίας Κασιδιάρης (Χ.Α.) αυξάνοντας όμως τα ποσοστά του κόμματος, ο ανεξάρτητος  Νικήτας Κακλαμάνης και ο κ. Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛΛ που συγκέντρωσε μόλις 3,5%.

Για την περιφέρεια Αττικής, εκτός
της κυρίας Δούρου που επικράτησε στην τελική αναμέτρηση με τον κ. Γιάννη Σγουρό, όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές που κατέβηκαν ως υποψήφιοι «κόπηκαν» στον πρώτο γύρο (Ηλ. Παναγιώταρος (ΧΑ) Π. Χαϊκάλης (ΑΝΕΛ), Θ. Παφίλης (ΚΚΕ) Μ. Γιαννακάκη (ΔΗΜΑΡ). Για τον Πειραιά, ο κ. Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ) έμεινε τρίτος ενώ ο κ. Ν. Κούζηλος της ΧΑ κατέγραψε χαμηλά ποσοστά.

Στην Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης κατέγραψε αξιοπρεπή ποσοστά δεν κατάφερε όμως να νικήσει τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Τον ίδιο Δήμο διεκδίκησε και ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος που κατέληξε τέταρτος.

Απογοητευτική απόδοση είχαν οι βουλευτές - υποψήφιοι Περιφερειάρχες των δύο μεγάλων κομμάτων και στην Κεντρική Μακεδονία (Γ. Ιωαννίδης (ΝΔ), Δ. Χαραλαμπίδου (ΣΥΡΙΖΑ). Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το ψηφοδέλτιο Ιωαννίδη ήταν και ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Χριστογιάννης. Ως ικανοποιητική χαρακτηρίζεται η απόδοση του ψηφοδελτίου του ανεξάρτητου βουλευτή Μάρκου Μπόλαρη.

Χαμηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες κινήθηκε η υποψηφιότητα του κ. Τέρενς Κουίκ (ΑΝΕΛ) για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όπως και της κυρίας Αντζελας Γκερέκου (ΠΑΣΟΚ) για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Απογοήτευση στην Κουμουνδούρου προκάλεσαν τα χαμηλά ποσοστά της κυρίας Ηρώ Διώτη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για την ίδια περιοχή ο Χρυσαυγίτης Παναγιώτης Ηλιόπουλος έλαβε 6,9% ενώ ακόμα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψε η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη των ΑΝΕΛΛ.

Στην Ήπειρο η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη περιορίστηκε στο 25%, ποσοστό υποδιπλάσιο από αυτό του κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη (ΝΔ) που πήρε την περιφέρεια από την πρώτη Κυριακή.

Μάχη για τη δεύτερη θέση έδωσε και ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ενώ οι κ. Μιχάλης Κριτσιωτάκης και Βασίλης Χατζηλάμπρου του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν εκτός δεύτερου γύρου στις περιφέρειες Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας αντίστοιχα. Πέμπτος στην μάχη της Δυτικής Ελλάδας κατετάγη ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ. Ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου (ΣΥΡΙΖΑ) κατάφερε να μπει στην τελική αναμέτρηση για την Στερεά Ελλάδα για να χασει όμως από τον Κ. Μπακογιάννη με 13 μονάδες.

Τέλος, παταγώδης ήταν η αποτυχία του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σαμπαζιώτη καθώς δεν κατάφερε να μπει καν στον δεύτερο γύρο για τον Δήμο Μεσσήνης ενώ ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης (ΝΔ) έχασε στην δεύτερη αναμέτρηση τον Δήμο Φλώρινας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης